Yeni Kütüphane Göz Kamaştırıyor

Yeni Kütüphane Göz Kamaştırıyor
29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Vefa AVM’ye taşınarak yeni binasında hizmet vermeye başlayan Çarşamba Kütüphanesi 15.127 üyeye hizmet verirken, diğer yandan günlük yaklaşık 1000 kişiye hizmet vermesi ile dikkat çekiyor

Eski adı ile Vefa AVM bölgesinde ki binalarda Belediye Başkanı Halit Doğan’ın çabaları ile yaklaşık bir yıl önce yapımına başlanan ve 29 Ekimde malzeme ve yerleşkesi hazırlanan Kütüphane yeni yerinde büyük bir törenle hizmete açılmıştı. Kütüphanenin yeni binasında hizmet vermeye başlayan Çarşamba Halk kütüphanesi, Çarşamba halkıve öğrenciler tarafından yoğun bir ilgi görmeye ve ziyaretçilerini arttırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde sınav dönemine giren öğrencilerinde sık sık adeta uğrak mekanı olan yeni halk kütüphanesi her gün ortalama 500 ila 1000 kişiyi ağırlıyor.

Başarılı Çarşamba Halk Kütüphanesi Müdürü Muharrem Orta, yeni binasında hizmet vermeye başlayan Halk kütüphanesi ile ilgili, “İlçe halk kütüphanesi müdürlüğü 1953 yılında halkevi binasında hizmete açılmış olup 1989 yılında Çarşamba Kaymakamlığı alt katına taşınarak burada faaliyetine devam etti. 2019 yılında kültür turizm bakanlığına Çarşamba Belediyesi Tarafından tahsis edilen bina restorasyon sonrası kütüphane projesi olarak tasarlanmış 29 ekim 2023 yılında yeni binaya taşınmıştır.Yeni binada çok kapsamlı çok amaçlı birimleriyle hizmet vermeye devam eden kütüphanemizin kullanıcı sayısı bir anda artış göstermiş ve günlük kütüphaneyi ziyaret eden kişi sayısı 750 kişiyi bulmuştur. Kütüphanemizde 7/24 açık kütüphane bölümü, kitap-kafe bölümü, 0-3 yaş bebek kütüphanesi, 3-6 yaş çocuk kütüphanesi,7-14 yaş çocuk kütüphanesi, engelli kütüphanesi, dijital kütüphane, çok amaçlı kütüphane salonu,sessiz kütüphane bölümleriyle 0.7’den 70’e tüm halkımıza tüm vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Kütüphanemize kayıtlı üye sayısı 15.127, kitap sayımız 44052, okuyucu sayısı 34.749’dur. 242 çeşit süreli yayın bulunmaktadır.” açıklamalarında bulundu.

Kütüphane’nin Türkiye’de ilk olmasını sağlayan birçok farklı özelliği gençlerin beğenisini ve dikkatini toplarken, kütüphanede ki yoğunluk sürekliliğini sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber