Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Yeni Adli yılda cinsel istismarlar hedeflenmelidir

Yeni Adli yılda cinsel istismarlar hedeflenmelidir

Dün Adli tatil bitti ve yeni adli yıl resmen başladı. Çoğumuz için fazla bir şey ifade etmese de konu ile alakalı olanlar ve hatta tüm halkımızı aslına bakarsanız çok yakından ilgilendiren bir konu bu. Mesela dün Çarşamba Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Mehmet Emin Kurt'un basın açıklamasına gittim.

Sayın Kurt, geldiği günden bu yana adliye içerisinde mümkün olduğunda başarılı çalışmalara imza atmak için yoğun mücadele veren bir isim. Gelin görün ki, İlçe içinde bazı sıkıntılar da yok değil. Bu sıkıntılardan birisi son 10-15 gün içinde gerçekleştirilen kenevir ve esrar operasyonu dur ki:

Herkesin nerede ise nutku tutuldu.

Ayvacık, Çarşamba ve Salıpazarı İlçelerimizde özellikle dağ ve ormanlık alanlarda ki yaşananlar zor keşfedilebilir işlerdir. Jandarma Komutanlığı ekipleri öylesine bir iş yaptılar ki gençlerimizi zehirleyecek ölüm tacirlerini yaka paça ele geçirdiler. Yeter mi derseniz bana göre yetmez. Bunlar az bile. Türkiye ve dünya da ki esrar ve diğer zehirlerin tonajını ve sarfiyatını düşünürsek bu devede kulak kalacaktır. Ama yine de Jandarmanın bu devasa operasyonu halkta güven ve huzur noktasında büyük bir adımdır. Kaldı ki Adliye koridorlarında böyle işleri yapanların olması ve akabinde tutuklanmaları da işin üzerine ne kadar kararlılıkla durulduğunu göstermektedir. Hele halk arasında ki bazı düşünce ve inançların yıkılması adına büyük bir başarıdır diyorum.

İkinci konu ise aynı ilçelerimizde Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt'un belirttiği gibi Küçük yaşta kız veya erkek çocuklara karşı yapılan cinsel istismar suçlarında ki artış...

Evet cinsel ve küçük yaşta ki çocuklara. Başsavcı Sayın Kurt, aileleri uyarmalı ki çocuklarına sahip çıksınlar. Aksi takdirde üzücü durumlarla son dönemler de sık sık rastladıklarını belirtiyor. Ama Bölgemizde bir anlamsız durum da bu olguyla birlikte sürüyor. Bu tür haberlerde küçük yaşta ki çocukları koruma adına bu tip rezillikleri haber yapmıyoruz. Bazen düşünüyorum doğru bir karar mıdır diyerek.

Bana sorarsanız hiç doğru değil. Bu rezilleri haber yapacak toplum içinde en azından ifşa edeceksiniz ki bir daha böylesi pisliklere yaklaşılmasın, dışlansın ki bir daha yapmasınlar. Tabi hukuk, adalette gereken cezayı daha sert şekilde vermelidir ve veriyor. İyi hatırlıyorum bu olaylar 1992-93 yıllarında başladı bu bölgede. Öncesinde de vardı mutlaka ama yaşadığım en önemli ve ilk gördüğüm olay o idi. O olaydan sonra artarak devam eden bir rezalet.

Bu rezaletin sınırı yok. Bazen kendi öz kızına, oğluna bazen yeğenine cinsel istismarda bulunan onlarca, yüzlerce reziller var. Bunların elbette ki nedenleri de çok. Ya eğitim seviyesinden, ya ahlaksızlığın boyut değiştirerek utanma duygularının yıkılmasından kaynaklandığını sanıyorum. Sanırım en önemli noktası ise ya ruhsal problemleri olanlar veya geçen günlerde yapılan esrar, kenevir operasyonuna dahil edebiliriz. Bu zehir tacirlerinin sattığı bu zehirleri içen ve kendini kaybeden beyni uyuşmuş reziller bazen bilinçli bazen bilmeden bu pisliğe bulaşıyorlar ama asıl bu noktada küçücük bedenleri yakıp yıkıyorlar. En fazla etkenin buradan çıktığını iddia edebilirim. Aksi takdirde bir babanın kendi öz kızına, oğluna cinsel istismarda bulunacak kadar vicdansız ve ahlaksız olabileceğini düşünemiyorum.

Bu nedenle öncelikle bilinçli ve konuya duyarlı anne ve babaların kız veya erkek fark etmez çocuklarına sahip çıkmaları gerekiyor. Özellikle tenha alanlarda veya gece geç yarılarında çocuklarını yalnız başına dışarıya bırakmamaları ve gözlerinin önünden ayırmamalardır. Bunu yanı sıra çocuklarını bu konularda bilinçlendirmelidirler. Sonuç olarak yaşananlar ve yapılan operasyonlar yeterli değil ama bomba etkisi yaratmıştır. Umarım devamı gelir ki her iki kulvarda ki rezillerin de sonu olur.

Bu duygularla yeni adli yıl ilçemize ve memleketimize hayırlı olsun dileklerimi iletiyor, Adliye personellerimize başarılar diliyorum.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi