Yeni Adli Yıl Başladı

Yeni Adli Yıl Başladı
1 Eylül’ün hafta sonuna denk gelmesi nedeni ile dün yani 3 Eylül itibari ile adli tatil bitti

Çarşamba Adliyesi ve Türkiye’deki diğer bütün adliyeler dün yani 3 Eylül itibari ile göreve başladı. 20 Temmuz’da başlayan Adli tatil dün itibari ile son bularak adliye çalışanları görevlerine başladı.

Çarşamba Adliyesini zor bir yıl bekliyor

Çarşamba Adliyesi’nin bu yılı diğer yıllara oranla biraz daha yoğun geçecek. Daha öncesinde Ayvacık ilçesinin adli işlemlerinin de yürütüldüğü Çarşamba Adliyesi’ne bu yıl Salıpazarı ilçesi de eklendi. Çarşamba Adliyesi’nin toplamda 3 ilçeye bakacak olması kafalarda da soru işaretleri yarattı. Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt, Çarşamba Asliyesinin yeni oluşacak olan yoğunlukla rahat başa çıkabileceğini belirterek, “Çarşamba Adliye binamız yeterli bir bina. Salıpazarı ilçesinin buraya olan uzaklığının 15 km olmasından kaynaklı Salıpazarı Adliyesi de kapanarak Çarşamba Adliyesi içinde yer aldı. Daha öncesinde zaten Ayvacık ilçemize de biz hizmet veriyorduk” dedi

Kurt gazetemize yaptığı açıklamalarda , “Salıpazarı’nın yıllık adli dosya sayısı 900, Çarşamba’nın ise 5 bin ve Salıpazarı’nın Çarşamba’ya eklenişi ile birlikte adli personel sayımızda da haliyle artış oldu.  4 tane hâkim ve savcımız göreve başladı. Bundan kaynaklıda oluşacak yoğunlukla rahat başa çıkabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Yaklaşık 3 ilçeye bakan Çarşamba Adliyesinde vatandaşların çokça kafasına takılan bir konu olan adli olayların yavaş işlemesi konusunda da görüşlerini dile getiren Kurt, “ Aslında yavaş olan bizlerin davalara bakma hızımız değil, soruşturmaların bütün detayları tamamlandığında bizim değerlendirme süremiz çok kısa ama soruşturma sürecinde eksik olan bir bilginin istemi, o bilginin ve ya belgenin ulaşması, işte bunlar yavaşlamanın temel sebepleri” dedi.

Yeni adli yılın daha az adli olayların olduğu bir yıl olması temennisinde bulunan Başsavcı Mehmet Emin Kurt meslektaşlarına başarılar diledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber