YEDAŞ ödülü parayla mı alıyor?

YEDAŞ ödülü parayla mı alıyor?
Çarşamba ilçesinde sık sık yaşanan elektrik kesintilerinin verdiği mağduriyet ilçe halkını isyan noktasına getiriyor. Yaşanan kesintilerin uzun süreli olması sosyal medyada tepki toplarken, konunun çözümü için hiçbir şekilde muhatap bulunamıyor.

Yeşilırmak Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı ve KirazlıkçayMahallesi sakinlerinden Erol Şeker, sık sık elektrik kesintileri nedeniyle sosyal medyadan tepkilerini dile getirirken; gazetemize yaptığı açıklamasında konuyla ilgili CİMER’edefalarca bilgi verdiğini ancak konunun çözüme kavuşmadığını söyledi. Şeker yaptığı açıklamasında; “Özellikle YEDAŞ, Türk Telekom ve yol sorunlarını CİMER’dedile  getirdim. Bunun yanı sıra özellikle YEDAŞ her nedense hemen hemen tüm ilçede standarda yakın çalışma yaparken KirazlıkçayMahallesi 5026. Sokak olan noktada eski adıyla Beyyenice köyü Aşağı Mahalle olarak bilinen bölgede hiçbir girişim yapılmamıştır. Yaşanan sorunlarla ilgili YEDAŞ’ın ilçede bulunamayan şefliğine, Kaymakamlık’a, ilgili bakanlıklara ve CİMER’ebaşvuruda bulunuldu. Ancak 10 yılı aşkın sürede birkaç elektrik direği değişikliği dışında başka kalıcı bir çözüm sunulmamıştır. Bölgemizden geçen elektrik hattının, YEDAŞ yetkililerinin iddialarına göre Salıpazarı ilçesi ve Ordu iline de enerji verildiği iddia edilse de böylesi yalanlarla hizmet yapmamakta inatlaşılmaktadır.  Sosyal medya üzerinden sık sık sık kesilen elektriklerin tepkisini dile getiriyorum. Adeta isyan noktasına gelmeme rağmen yöneticiler, işi gırgır ve komediye alarak çözüm için ilgisiz kalmaktadırlar. EPDK ve YEDAŞ yetkilileri ise yıllardır çözüm üretmemekte halkla inatlaşmaktadır. Önceki akşam başlayan kar yağışı nedeniyle bulunduğumuz bölgede kablo kopuğu olduğu iddia edildi. Ancak bizim bulunduğumuz bölgede herhangi bir kopukluk olmadığı görülmekte.  Neden bizim elektriğimiz kesilmekte? Bu bölgeye neden elektrik arıza ekibi gelmiyor? Neden yeterli güçte trafo konulmaktadır? Neden bu bölge mahrumiyet bölgesi gibi ısrarla dışlanmaktadır. YEDAŞ'ınbu alanda gerçek ve kalıcı bir çalışma başlatılmasını arzuluyor, yetkililerin ise konuyla ilgili harekete geçmesini bekliyoruz.

Şeker açıklamalarının devamında, Bu arada YEDAŞ yıllardan beridir Uluslararası Kaliteli Hizmet Ödülü alırken buradaki hizmeti gördüğümde aklıma; ‘Halka harcanması gereken para, acaba alınan o ödüllere mi ödeniyor?’ sorusunu getiriyor. Eğer öyleyse Enerji Bakanlığı'nın, EPDK ve Cumhurbaşkanlığı’nın acil olarak bu şirketin çalışmalarını yeniden ele alınmasını ve gereğinin yapılmasını bekliyoruz.” cümlelerini de ekledi.

 

erol-seker-yeni-foto.png
HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber