Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

YEDAŞ Muhtarlarla buluştu sonucunu merakla bekleyeceğiz…

YEDAŞ Muhtarlarla buluştu sonucunu merakla bekleyeceğiz…

Günlerdir ÇALIK YEDAŞ’ tan uzak kalamamış ve bazı olayları yazmıştım. Hatırlarsınız.

Dün ÇALIK YEDAŞ Bölge Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu ve yöneticileri birlikte Çarşamba’da idi.

Geliş nedenleri ortada.

AK Parti Samsun Milletvekili Ahnmet Yeni’nin Çarşamba ilçe gezisi sırasında Muhtarlar ilçe bşakanı Köse ile birlikte Yeni’ye dert ve sıkıntılarını dile getirmişti.

Konuyu anında telefonla ÇALIK YEDAŞ Bölge Müdürüne Yeni’nin bildirmesi akabinde Türkoğlu, İlçe başkanı Mehmet köse ile konuşarak bir toplantı düzenlediler.

Ve o alınan karar doğrultusunda dün Öğle yemeğinde ÇALIK YEDAŞ Bölge Müdürü Nurettin Türkoğlu ve yöneticileri, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ile İlçe Başkanı Mehmet Köse ve ilçe teşkilatı üyeleri Köy ve Mahalle muhtarları ile önce yemek yediler akabinde kısa kısa konuşma yaptılar.  Dikkat çeken tek konu ve nokta şurasıydı. Muhtarların eski elektrik hatları ve sulama için kullanılan elektrik tesisatları ve abonelik sorun sıkıntıları idi.

ÇALIK YEDAŞ Bölge Müdürü Nurettin Türkoğlu, konuşmasında Muhtarların ve ilçelerin sorunlarını bildiklerini belirterek bu sorunlara 1986 yılından bu yana bakılmadığını ve önlerinde dev gibi sorunların olduğunu belirtti. Bu sorunları da kısa sürede çalışmaları yaparak bitirmek istediklerini dile getirdi.

İlçe Başkanı Mehmet Köse ile birlikte uyumlu ve dikkatli bir çalışa yaptıklarını Muhtarların şikayet ve dilekçelerini isteklerini dilekçelerle birlikte kendilerine iletmelerini istedi.

İlçe Başkanı Mehmet Köse Muhtarların şikayet ve istek dilekçelerini toplayarak Nurettin Türkoğlu’na iletti. Köse Çarşambanın kangren olan bu sorununun ve Muhtarların problemlerinin sona erdirilmesinin aciliyeti olduğunu Türkoğluna ilettikten sonra kendisinin de konuya geçmişte olduğu gibi bundan sonra da takip edeceğini belirtti.

Muhtarlarla sohbetten sonra ilçeden ayrılan ÇALIK YEDAŞ Bölge Müdürü ve yöneticilerinin bu geliş ve gidişinden Muhtarlar sorunlara nasıl bir duyarlılık gösterileceğini merakla beklediklerini dile getirdiler.

Bizim derdimiz malum başkaydı. O konu hakkında tek kelime edemedik sayın Türkoğlu ile. Ama çok yakında bizzat görüşerek konunun gerçeklerini sizlere aktaracağız nasipse.

Bu arada Muhtarlar en büyük sorunlarının köylerinde bulunan trafoların çok eski ve gücü artık taşımadığını aynı zamanda da akım tellerinin de eski olduğu direklerin yıkıldığı için insanların zarar göreceği endişesi ile korktuklarını belirttiler.

Konuya duyarlı olduklarını ve ÇALIK YEDAŞ olarak 5 bölgeden sorumlu olduklarını bu bölgeler içinde en fazla gelirin Samsun’ dan olduğunu ama geçmişte en az yatırım ve yardımı Samsun’un alırken çalık Grubu ile artık 5 il içinde en fazla yatırımı Samsun’un aldığını bildirdi ve kısa sürede sorunların çözüleceğini dile getirdi.

Bizler de bekliyoruz bakalım en küçük rüzgarda köylerin kesilen elektriklerinin, sulama abone sıkıntılarının, eski trafo ve tellerin ne zaman değiştirileceğini. Merakla takip ediyor ve bekliyoruz. Şehir merkezlerinde ki yer altı çalışması sonrasında plan ve proje müdürlüğü ile görüşerek kaç yılda hizmet gelecek merakla izliyoruz.

İnşallah yine başka baharlara kalmaz. Bu noktada AK Parti İlçe başkanı Köse’ye bu duyarlılığı nedeni ile herkes gibi bizler de teşekkür ediyoruz. Yeni ve köse belki de yıllarca konuşulacak bir hizmetin ilk adımlarını attılar.

Hadi hayırlısı bakalım.

Mutlu ve (sağ)-lıcakal kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi