Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Yazsak sıkıntı yazmasak dert!.

Yazsak sıkıntı yazmasak dert!.

 

Bizi bilen bilir. En hassas noktalarımdan birisi EĞİTİM. Yıllardır bu İlçede ki eğitim içinde yaşanan sıkıntılar ve dertleri her yerde yazar, konuşurum hem de hiç çekinmeden. Bazen şahsıma çok sıkıntı yaratsa bile.

2012-2013 Eğitim Öğretim yılı başlarken dönem sancılı başladı. Biliyorsunuz 4+4+4 sistemi getirilmiş ve ilçede ki bazı Okullarımızın bir bölümleri Orta öğretim sistemine bazıları da Lise şekline dönüştürülmüştü. Gerçi Liseye dönüştürülen okul yok ama en fazla Orta bölüm de yani ikinci 4 te problemler olmaya başladı. Biz bunları dert edinmedik ve eğitimin kaliteli verilmesi için dua ettik.

İlk dert bazı Okullarımızda yapılacak sözüm ona DESTEKLEME diğer adı tadilat çalışmaları start vermeye hazırlanıyor. Mesela bunlardan birisi yıllardır yıkılsın yerine yenisi yapılsın denilmesine rağmen her nedendir yenileme yerine destekleme yoluna gidilen Ticaret ve Meslek Lisesi Okul binası var. Ticaret Lisesi binası önümüzde ki günlerde tadilata alınacak. Öğrencileri ne mi olacak. Kolay canııım. Mehmet Akif Ersoy Okulu yeni yapıldı oraya yollayın gitsin çocukları denilmiş.

Yuh be... Bu konuda İlçe Milli Eğitimi değil MEB yani Milli Eğitim Bakanlığını suçludur. Koskoca yaz tatili geldi geçti okullar bomboş tadilat yapılmadı eğitim başladı tadilata girdiler. Arkadaşlar çok yoruldu ya. Onlar da tatile gitmişlerdi o yüzden kendileri de tatildeydi. Eğitim başlamış şimdilerde önemli mi?. DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN. Batsın alış veriş mantığınız…

Derdimiz bu derken daha büyük bir dert Milli Eğitimi sarmış yeni öğrendik. Aslında geçen yıl bu dertler atamalar yapılırken belliydi ama bu kadar çok olduğunu bilmiyorduk.

Konu efendim Belediye zarar ediyor diyerek işçilerin 111 tanesini yatay geçişle Milli Eğitim ağırlıklı göndermiştiler hatırlarsanız. Bu işçilere Belediye de meğerse yıllardır izin kullandırmamışlar. Sonra bu adamlara yıllardır masa başı iş yaptır sonra gönder MEM de temizlikçi eski deyimle HADEME yap. Adamlara ar gelen bu iş sonrasında çoğu hemen okul idaresine gidip biz yıllardır izin kullanmadık ya izinlerimizi verin ya da bize izin paralarımızı demesinler mi?.

Bu da yetmezmiş gibi bir de bunların çoğunluğunun emekliliği gelmiş. Yani işçiler izinden dönecekler ve emekli olacaklar.  Yani Belediye zarar ediyorum param yok havası ile işçileri MEM e gönderdi. Maaşı MEM den, İzinleri MEM den falan falan. Detayı geçelim. Bu işçiler izin dönüşünde birde emeklilik müracaatı.

 Yandı gülüm keten helva. Okulların hademe ihtiyacı giderildi derken daha da berbat hale geldi . Veliler ayaklandı. Biz çocuklarımızı hastalansınlar diye değil okumaları için gönderiyoruz. Okullar pislik içinde diye tepki gösteriyorlar.

Okul idareleri MEM e bildirse faydası yok. Çünkü o işçiler kadroya girdi eleman yok, yenisi alınamıyor. Okul idaresine kendi çarenizi üretin demek zorunlar. Okul Müdürlerinin para alması yasak. Ama ne yapsın Müdürler mecburen okul temizliği, masa, boya cart curt derken aile başına 100-200 TL para almak zorunda. Alan suçlu almayan çocukların hasta olmasından suçlu. Çünkü okullar pislik içinde. Belediye keyif çatarken MEM kan ağlıyor.

Hükümet bedava kitap dağıtacağına yakacak ve ihtiyaç ile hademe göndersin daha güzel olacak. Öğrenci parası vereceğine öğrencinin hademesini, yakacağını ve temizliğini yapsın. Eğitim bedava diyenin aklına şaşarım. Bir öğrencinin İlkokul birden Liseyi bitirene kadar ödediği parayı hesaplayın görün bedava mı, yoksa özel kolej parasına geliyor mu gelmiyor mu?. Kimse yalandan yere birilerine çatmasın. Birilerini kurtarırken millete kan ağlatmayın yeter. Hükümet belediyesini kurtarırken, eğitimi batırıyor biline…

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi