"Yatırımlarımız sürecek"

Yatırımlarımız sürecek
" 2023 ihracat hedeflerine odaklandık, yatırımlarımız sürecek"

 METRO Holding A.Ş yöneticileri, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu'nu makamında ziyaret ettiler.

2023 ihracat hedeflerine odaklandıklarını ifade eden yetkililer, Vanet Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Çepni ve Avter A.Ş yönetim kurulu üyesi ve Genel Müdürü Haluk Tan; Karadeniz Bölgesinde yapılan ve yapılacak yatırımların gurup için çok önem arz etiğini Gıda ve Tarım ürünlerine yapacağımız yatırımlarla bölgede bir numara olmayı hedefliyoruz.  

Önemli Bir Pazara Sahibiz

STSO başkanı ve TOBB yönetim kurulu üyesi Zeki Murzioğlu'a Metro Holding A.Ş'nin başta, Samsun'a,Türkiye deki ve yurt dışındaki yatırımların son durumunu hakkında bilgi veren gurup yetkilileri, " Vanet Gıda A.Ş'nin Gıda ve  Et Ürünleri enteğre fabrikamız bölge ekonomisinde önem bir yere sahip, Bölge ekonomisine ve istihdama dayalı çalışmalarımız bulunmaktadır. Türkiye pazarında önemli bir yere sahip şirketimizin ürünleri yüzde 60'ını Doğu ve güney doğu tüketilmektedir. İhracata önem verdiklerini başta Irak olmak üzere dış pazara yönelik çalışmalarının olduğunu söyleyen yetkililer, "Karadeniz Bölgesi bizim için çok önem arz etmektedir. İlk beş yıllık hedeflerimiz kapsamında kendi bölgemizde bir numara olmayı hedeflediklerini söylediler.

Katkıları Oldukça Büyük

Avter A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Haluk Tan,Gurup bünyesinde bulunan Bostan tarım A.Ş'nin Afyon Sandıklı İlçesinde 252 dönüm arazide faaliyet gösteren, Bostan Tarım A.Ş üretim faaliyetlerinin aktarıldığı ziyarette, İnsana yapılan yatırımın en büyük yatırım olduğunu vurgulandı.Tan," Seralarımızın bu günlere gelmesinde çok büyük emek ve katkılarının olduğu ve Bostan Tarım A.Ş 'nin kuruluşunda başında olan, Samsun OMÜ Ziraat fakültesi Sebzecilik, Seracılık, Organik Sebzecilik, Bitki Büyüme, gelişme ve verim modelleri Ana bilim dalı bölümünden (Rahmetli) Prof. Dr. Sezgin Uzun'un büyük bir gayreti ve de sevgisiyle bugünlere geldi "dedi. Ürünlerinin Rusya ve Türki cumhuriyetlerine ihraç ettiklerini ifade eden Tan,gelen talepler üzerine, üretim kapasitelerini artıracaklarını yakın ülkelere de ihracat yapılacağını söyledi.

Galip Öztürk'ü Takdir Ediyoruz

Ziyaret esnasında, Metro Holding A.Ş bünyesinde bulunan Samsun Gıda San.ve Tic A.Ş tarafından Samsun'a yapılan yatırımlar son derece önemli yatırımlar olduğunu vurgulayan STSO başkanı ve TOBB yönetim kurulu üyesi Zeki Murzioğlu, "Öncelikle, Samsun Çarşamba Havaalanındaki hava Kargo Ünitesi,Bafra ve Kavak  OSB'lerinde bulunan çeltik ve kek fabrikası ve üç yıl önce Terme de kurulan meyve bahçesi ile gurup İlimize son derece önemli yatırımlarınızın bölge ekonomisine büyük katkıları oldu. Türkiye de sayılı Holdingler arasında bulunan ve katma değer üreten,Samsunun yetiştirdiği ender işadamlarımızdan olan Galip Öztürk'ü takdir ediyoruz.Ziyaretinizden çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Samsunlu hemşehrim işadamı Galip bey'in Türkiye ve Bölgemize yapmış olduğu yatırımlardan oldukça memnunuz" diye konuştu.

Ülke olarak,2023 yılı ihracat hedeflerine şehrimizin katkısının maksimum düzeyde olacağını ve bu envalde var gücümüzle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

 Murzioğlu'a Hediye Paketi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu  yapılan ziyarete, Avter A.Ş yönetim kurulu üyesi ve genel müdürü Haluk Tan, vanet yönetim kurulu Başkanı Aykut Çepni, Metro Travel Karadeniz Bölge Müdürü Defne Aslan ve Gurup Karadeniz bölgesi Basın danışmanı Recep Söylemez katıldı.Ziyaretin sonun da Muzioğlu'na, Avter A.Ş'nin iştiraki olan Bostan tarım A.Ş'nin topraksız tarım teknolojisiyle üretilen domates verirken, Vanet A.Ş yönetim kurulu başkanı Aykut Çepni Vanet ürünlerinin bulunduğu hediye paketi takdim etti.

1-(2).20140430110118.jpg1-(3).20140430110124.jpg

HABER- FOTO: Kenan GÜN- Ayhan GONCA- Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber