Yatılı Kız Öğrenci Yurdu öğrenci alımına başladı

Yatılı Kız Öğrenci Yurdu öğrenci alımına başladı
Salıpazarı İlçesinde dönemin eski İmar ve İskân Bakanı Mustafa Demir’in katkıları ile METRO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk tarafından yaptırılan 200 kişilik yatılı Ortaöğretim Kız Yatılı Yurdu binası tamamlanarak eğitim vermeye başlanıldı

 

Eski İmar ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve eski AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk’ün 2010 yılında Salıpazarı İlçesi Belediye Başkanı Halil Akgül’ü ziyaretinde gündeme gelmişti. Okulun yanında bulunan araziye yatılı Kız Öğrenci Yurdu binası yapılarak ilçede ki Orta ve Liseye kız çocuklarının gidebilmesinin sağlanması istenmişti. Eski Bakan Mustafa Demir ve Milletvekili Fatih Öztürk’ün  METRO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk’le yaptıkları görüşmeler sonrasında bu alana 200 kişilik Kız Öğrenci Yurdu binası yapılacağı açıklanmıştı.

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül’ün de yakından izlediği Yatılı Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu binası kısa sürede iki katlı olmak üzere son sistem teknoloji ve modern şekilde yapılarak 2012-2013 eğitim öğretim dönemine yetiştirilerek öğrenci alımına başlanıldı. Önümüzde ki günlerde büyük bir törenle açılacağı öğrenilen bina için Belediye Başkanı Akgül açıklamada bulundu.

2012-2013 Eğitim- öğretim yılı açılış töreni sonrasında Bereket İlköğretim Okulu Yatılı binası inşaatını gezen Belediye Başkanı Halil Akgül, “İlçemizde özellikle geçmiş yıllardan bu yana kız öğrencilerimiz ilköğretimden sonra yani eski deyimle İlkokuldan sonra çeşitli nedenlerle eğitime devam edemiyordu. Ayrıca ilçemizde ki eğitimde taşımalı sistemle öğrenci taşıması çok fazla durumda bulunmaktadır. Biz bu nokta da özellike orta ve liseye gidemeyen kız öğrencilerimizin de okuyabilmesi ve eğitimlerine devam edebilmesini istedik ve bu projeyi hayata geçirdik. Bu gün bu Yatılı Kız Öğrenci Yurdumuzla birlikte ilçede ki eğitim oranımız % 300 artacaktır” dedi.

Kız öğrencilerin de ilkokuldan sonra Orta ve Lise eğitimine devam etmesini sağlayarak bir nebze okuyamama oranını azaltmak ve ilçemizde ki eğitim kalitesini biraz daha arttırmak için Yatılı Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu projesini destekledik. Maddi yönden ise METRO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk ile yaptığımız görüşme ve çalışmalar sonunda binamıza kavuştuk. Temelinden çatısına ve iç mekânının bazı malzemelerinde Galip Beyin yani METRO Holdingin katkısı sonsuz olmuştur. Eğitime bu kadar destek veren METRO Holding’ e bir kere daha teşekkür ediyoruz. Öğrenci alımına başladık ve önümüzde ki günlerde de törenle açılışını gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Haber-Foto: Nurhan Güzel

yatili-kiz-ogrenci-yurdu-ogrenci-alimina-basladi-(2).jpg

yatili-kiz-ogrenci-yurdu-ogrenci-alimina-basladi-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel