“Yaşlıların Hukuksal Hakları” Konferansı

“Yaşlıların Hukuksal Hakları” Konferansı
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşayan Kütüphaneler Topluluğu tarafından “Yaşlılar Haftası” dolayısıyla “Yaşlıların Hukuksal Hakları” başlıklı konferans düzenlendi.

 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda yapılan konferansa, Samsun Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Adnan Aydın konuşmacı olarak davet edildi. Açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Faruk Tan, “18-24 Mart Yaşlılar Haftası münasebetiyle etkinliklerimizle birlikte konferanslarımıza da devam ediyoruz. Bugün Samsun Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Adnan Aydın Yaşlıların Hukuksal Hakları konusunda bir konferans verecek” dedi.

Samsun Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Adnan Aydın konuşmasında, “Yaşlılarla ile ilgili ilk büyük girişim 1982 yılında Viyana’da yapıldı. Bununla birlikte bu konuda büyük ilerlemeler görüldü. Yaşlıların kendi hayatını sürdürebilmesi için toplumdan destek görmesi gerekiyor. Yaşlılar emeklilik yaşının belirlenmesi ve emeklilik koşullarının tanımlanmasında söz sahibi olmalıdır. Yaşlılara bireysel potansiyellerini ve yeteneklerini gerçekleştirebilecek imkan sağlanmalıdır. 2002 yılında tekrar birçok ülkenin katılımıyla büyük bir toplantı daha düzenlendi. Ve bu toplantıyla birlikte yaşlılarla ilgili daha geliştirilebilir kararlar kabul edildi” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz