Yaşar sert konuştu: “Kral Çıplak”

Yaşar sert konuştu: “Kral Çıplak”
Cumartesi günü düzenlenen 10 Kasım Atatürkü Anna Törenlerinde AK Parti Çarşamba Teşkilatının Anıta çelek sunmamasına ilk tepki CHP’den geldi. CHP ilçe Başkanı Sinan Yaşar, “Cumhuriyet ve Atatürk ile hesabı olanlar, açıkça niyetlerini ortaya koymuşlardır.

 

Haber-Foto: Serkan Karahan

Çarşamba’da Cumartesi günü düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü anma törenlerinde İktidar Partisi AK Parti Çarşamba Teşkilatının tören sırasında anıta çelek sunmamasına ilk tepki CHP’den geldi. CHP ilçe başkanı Sinan Yaşar yaşanan gelişmeyle alakalı basın açıklaması yaparak yaşanan olayla alakalı görüşlerini kamuoyu ile paylaştı. Yaşar yaptığı açıklamasında, “Kurtuluş Savaşı kahramanı Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 74. yıl dönümünde bir kez daha özlemle andık. Anıta gelen sevgisini paylaşan dostlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Yas tutmak, göz yaşı akıtmak niyetinde değiliz. 57 yıllık kısacık yaşamına mazlum uluslara örnek olacak, emperyalizme, işgale isyan etmek olan kurtuluş savaşı kahramanını daha iyi anlamak ve anlatmak için huzuruna çıktık. Milli bayram ve anma günlerinde anıta bırakılan çelenk törenlerinde bir yıldır yapılan yanlışlıktan dönüldüğü için idarecilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yaşar açıklamalarının devamında, “Buna elbette milyonların 29 Ekim’de yediği gaz, su, cop'un etki ettiğini düşünüyorum. Burada bizi esas düşündüren 74 yıldır ilk kez Anıtkabir’de Başbakansız anma yapılmasıdır. Bunun uzantısı olarakta birçok ilçe ve il de AKP’nin çelenk koymadığı anlaşılmıştır. Cumhuriyet ile Atatürk ile hesabı olanlar açıkça niyetlerini ortaya koymuşlardır. Biz ‘kral çıplaktır diyoruz.’Demokrasiyi araç olarak görenler ne yazık ki bir gün geç kaldıklarını anlayacaklardır. Sultanlık, krallık özlemi olanları halkımızın değerlendirmesine sunuyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber