YAŞAR, SAMSUN'UN ULAŞIM PROJELERİNİ SORDU

YAŞAR, SAMSUN'UN ULAŞIM PROJELERİNİ SORDU
İYİ Parti Samsun Milletvekili, KİT Komisyonu Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, Samsun'un ulaşım projelerini sordu.

Milletvekili Yaşar, Plan Bütçe Komisyonu'nun 2021 yılı bütçe tasarısı görüşmeleri sırasında gerçekleştirilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı KİT Komisyonu toplantısında Samsun'un ulaşım projelerinin ne aşamada olduğunu sordu.

Samsun'un deniz, kara, havayolu ve demiryolu bağlantılarıyla ulaşım konusunda edindiği bilgi birikim ile ülkemize her alanda değer katan stratejik bir öneme sahip olduğunu kaydeden İYİ Parti Samsun Milletvekili Yaşar'ın sorduğu sorular ve aldığı cevaplar şu şekilde:

SAMSUN ANKARA HIZLI TREN PROJESİ?
SORU 1 - Samsun-Ankara hızlı tren projesinde son durum nedir?

CEVAP: Yeni Kuzey-Güney demiryolu koridorumuzu oluşturacak olan 293 km uzunluğundaki Samsun-Kırıkkale arasında Hızlı Tren Projesi planlanmıştır. Samsun-Merzifon, Merzifon-Çorum ve Çorum-Delice olmak üzere üç kesimde proje çalışmaları devam etmekte olup, Kırıkkale-Çorum kesimi projeleri tamamlanmıştır. 
Çorum-Merzifon-Samsun kesiminde proje çalışmalarımız devam etmektedir.
Etüt proje çalışmalarının 2021 yılı ilk çeyreğinde tamamlanmasına müteakip projenin yatırım programına alınması hedeflenmiştir.

ÇARŞAMBA-AYVACIK-TAŞOVA YOLU?
SORU 2 - Çarşamba-Ayvacık-Taşova yolu neden bitirilemiyor? Samsun çevre yolu durumu nedir? 

CEVAP: Çarşamba-Ayvacık-Taşova Yolunun 30 km'lik kesimde ihaleli olarak çalışılmakta ve aynı güzergah üzerinde heyelan çalışmaları yapılmaktadır. 
Samsun Batı Çevre yolu; (2*3) bölünmüş yol projesi onaylıdır. Belediyenin imar koridorunu boşaltması beklenmekte olup akabinde yapım aşamasına geçilecektir.

SİVAS-YILDIZELİ-KALIN DEMİRYOLU PROJESİ
SORU 3 - Samsun'a bağlanan Sivas-Yıldızeli-Kalın Demiryolu Projesi var. Geçtiğimiz günlerde hep açıldığını duyduk, işittik, test çalışmalarının başladığını söylediniz ama yine de belli problemler var, tam manasıyla devreye alındığı konusunda da endişelerimiz var. Dolaysıyla buradaki son durum nedir?

CEVAP: Bir bölümü Avrupa Birliği hibe kredisi ile finanse edilen 378 km uzunluğundaki Samsun-Sivas Hattının Modernizasyonu Projesi kapsamında hattın iyileştirilmesi ile sinyalizasyon ve telekomünikasyon tesislerinin kurulumu tamamlanmıştır.
16 Aralık 2019 tarihinde denenen sürüşleri başlanmış ve 04.05.2020 tarihinde ticari işletmeciliğe alınmıştır. 01.11.2020 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımı ile açılışı yapılmıştır. Herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir