YAŞAR, GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

YAŞAR, GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması ve geliştirilmesinin, demokratik toplum düzeninin en önemli gereklerinden biri olduğunu kaydetti

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yaşar mesajında, basının “denetleyici” görevine vurgu yaparak, “Basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması ve geliştirilmesi, demokratik toplum düzeninin en önemli kurallarından biridir. Basının, her türlü sorunu özgürce ele alabilmesi ve kamuoyuna sunabilmesi, denetleyici görevini yerine getirmesi noktasında oldukça önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Basın özgürlüğü çerçevesinde yaşanan sıkıntıların demokrasimizde yaşanan sıkıntıların temelini oluşturduğuna da dikkat çeken İYİ Parti Samsun Milletvekili Yaşar’ın mesajında ayrıca şu sözlere yer verdi:

“Milletin en doğal hakkı olan; zamanında, doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayan gazeteciler, mesleklerini icra etme yolunda pek çok zorlukla karşılaşıyorlar. Basın özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesi demokratik toplum düzeninin en önemli gerekliliklerinden biridir. Basının, her türlü sorunu özgürce ele alabilmesi ve kamuoyuna sunabilmesi, denetleyici görevini yerine getirebilmesi açısından oldukça önemlidir.

Özellikle yerel basın kuruluşları kıt kaynaklarla ayakta kalma mücadelesi vermektedir. Buralarda çalışan değerli basın mensuplarımızın ve gazeteci arkadaşlarımızın sayıları azalmış ve çalışma koşulları iyice ağırlaşmıştır. Basın mensubu gazeteci arkadaşlarımız çalışma koşulları ve özlük hakları konusunda sıkıntı yaşamaktadır. Türkiye’de basın özgürlüğü konusunda da önemli sorunlar yaşanmaktadır. Bu sorunlar mutlaka elbirliği ile çözüme kavuşturulmadır.

Bu vesileyle, tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, Türk basınına hizmette yaşamını yitiren gazetecilerimize Allah’tan rahmet diliyorum”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset