YAŞAR: "BİNLERCE ÖĞRENCİ AÇIKTA KALDI"

YAŞAR: "BİNLERCE ÖĞRENCİ AÇIKTA KALDI"
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, üniversitelerde yüz yüze eğitimin, yaşanan yurt sorunları nedeniyle sıkıntı başlayacağını söyledi

Kredi Yurtlar Kurumu'na ait devlet yurtlarına yerleşemeyen ve bu nedenle yedekte bekleyen binlerce üniversite öğrencisinin mağdur edildiğine işaret eden İYİ Parti Samsun Milletvekili Yaşar, “Öğrenciler barınma konusunda çok önemli sorunlar yaşıyor, veliler yüksek fiyatlar konusunda çaresiz, pandemi sürecinde kapalı oldukları ve önemli bir destek görmedikleri için kapanan veya iflas eden özel yurtlar oldu. Bunların sayısı azımsanamayacak kadar çok” dedi.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, KYK yurt sayısının bu yılda öğrencileri barındırma konusunda yetersiz kaldığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Devlet yurtlarına yerleşemeyen öğrenciler zorunlu olarak çok yüksek ücretler karşılığında ya özel yurtlara ya da kiralık evlere yönlenmek zorunda kalmaktadır. Apartlar ve pansiyonlar da dolmuş durumdadır. Yüksek fiyatlar çoğu ailenin bütçesini etkilemektedir. Bu durum karşısında hayat pahalılığı ile mücadele etmek zorunda kalan öğrenci aileleri bir de şehir dışında okuyan çocukların başta barınma olmak üzere yüksek eğitim giderleri ile mücadele etmek zorunda kalmıştır. Bu nedenle hükümet KYK yurtlarına yerleştiremediği öğrencilere geri ödemeli bursun dışında mutlaka karşılıksız, geri ödemesiz eğitim desteği sağlamalıdır.”

HABERç Büşra KOCATAŞ- Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber