YAŞAR, CHP'lileri AKP'ye KİM ÜYE YAPTI

YAŞAR, CHPlileri AKPye KİM ÜYE YAPTI
CHP Çarşamba İlçe Başkanı Sinan Yaşar, partilerine Yargıtay tarafından gönderilen listede 34 tane üyelerinin 2. Bir partiye üye olması gerekçesi ile parti üyeliklerinin düşürüldüğünü belirtirken 34 üyenin kendi rızaları dışında AK Parti’ye üye yapıldıklar

 

CHP Çarşamba İlçe Başkanı Sinan Yaşar, 2. Bir partiye üye oldukları gerekçesi ile Yargıtay tarafından parti üyelikleri düşürülen CHP’lilerle birlikte parti binasında basın toplantısı yaptı. Yaptığı basın toplantısında, partilerine Yargıtay tarafından gönderilen listede 34 tane üyelerinin 2. Bir partiye üye olması gerekçesi ile parti üyeliklerinin düşürüldüğünü bundan kaynaklı da birçok üyelerinin mağdur edildiğini belirtti.

Yaşar yaptığı açıklamada, “CHP, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu bir partidir. Temel dayanak noktası, hukuka olan inancıdır. Burada hukuksal olarak uğradığımız bir haksızlığı dile getireceğim. Yargıtay tarafından bizlere gönderilen bir belge ile 34 arkadaşımızın parti üyeliğinin düşürüldüğünü öğrendik. Üyeliklerinin düşürülme nedeni ise 2. Bir partiye üye yapılmalarından kaynaklı.  Siyasi partiler kanununa göre bir kişi sadece bir partiye üye olabilir. İkinci bir partiye üye olduğu takdirde, Yargıtay onların üyeliklerini düşürür” dedi.

Yaşar üyelikleri düşürülen 34 kişi ile teker teker görüştüğünü dile getirerek, “Bu arkadaşlarımızın hepsi ile görüştük ve kendi iradeleri ile mi başka partiye üye olduklarını sorduk. Arkadaşlarımızda bizlere böyle bir şeyin mümkün olmadığı dile getirdiler. Yapılan durumun ise hırsızlık olduğu belirttiler” dedi.

34 kişi Ak Partiye üye yapılmış

Yargıtay tarafından üyeliği düşürülen 34 kişinin de AK Partiye üye yapıldığını belirterek açıklamalarına devam eden Yaşar, “34 Arkadaşımız ne tesadüftür ki AK Partiye üye yapılmış. Arkadaşlarımızın ne şekilde elde ettiklerini bilmediğimiz T.C. kimlik numaraları ve kimlikleri ile bu şekilde bir uygulama yapılmış. Üyeliği düşürülen 34 arkadaşımız yeniden partimize gelerek üyeliklerini yenilediler. Kendi iradelerinin dışında bu arkadaşlarımızın nasıl üye olduklarını merak ediyoruz. Bu arkadaşlarımızı kim üye yaptıysa açıklanmasını istiyoruz. Burada insanların kendi özgür iradesi dışında hukuksuz şekilde yapılan sahtekârlığı kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” dedi.

Kimin üye yaptığı belli değil

CHP Çarşamba İlçe Başkanı Sinan Yaşar açıklamalarının ardından söz alan ve 2. Bir partiye üyeliği gerekçesi ile parti üyeliği düşürülen Servet Yılmaz, “Benim bilgim olmadan bana hiçbir şekilde sormadan bir şekilde TC kimlik numarama ulaşarak.  AK Partiye üye yapmışlar. Beni bir yıl önce üye yapmışlar, bana ulaşan bir kişi yok. En son CHP ilçe başkanım beni arıyor ve böyle bir şey olduğunu öğreniyorum. Herkese sordum, beni nasıl üye yaptınız diye. En son AK Parti ilçe başkanın ofisine gittim. Oda bana “parti binamız kapalı ben sana döneceğim” dedi. 15 gün oldu hala arayan yok. Ben, beni kimin üye yaptığını öğrenmek istiyorum ve kendi rızam dışında doldurulan o üye formunu görmek istiyorum. Adalet ve Kalkınma Partisiyiz diyorlar ama adalet bunun neresinde. Ben buradan Başbakanıma sesleniyorum adalet bunun neresinde. Bu düpedüz hırsızlık! Bugün üyeliğimi çalan yarın oyumu çalar” dedi.

Bir başka CHP üyesi Kadir Aygün’de CHP’den üyeliğinin düşürülmesi konusunda şaşkın olduğunu 18 yaşından beri CHP üyesi olduğunu ve üyeliğinin düşmesi konusunda çok üzüntü yaşadığını belirterek nasıl üye yapıldığını bilmediğini açıkladı.

 

 

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber