Yarın aşı startı verilecek

Yarın aşı startı verilecek
Çarşamba İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özer Özen, Cuma günü Samsun genelinde gerçekleşecek olan 'Hedef 1 günde 55 bin 555 aşı' konulu aşı çalışması hakkında Çarşamba vatandaşına çağrıda bulundu

 Çarşamba İlçe Sağlık Müdürlüğüne yeni atanan Dr. Özer Özen, Cuma günü Samsun genelinde gerçekleşecek olan 'Hedef 1 günde 55 bin 555 aşı' konulu aşı çalışması hakkında Çarşamba vatandaşına çağrıda bulundu. Çarşamba ilçesinde Tarihi Köprü üzerinin orta noktasına kurulacak olan aşı standında, aşılama kampanyası startı verilecek.

'Tüm Çarşambalı vatandaşlarımızı bekliyoruz'
'Hedef 1 günde 55 bin 555 aşı' konulu aşılama kampanyası hakkında Çarşamba vatandaşına çağrıda bulunan Çarşamba İlçe Sağlık Müdürlüğüne yeni atanan Dr. Özer Özen ilk verdiği açıklamasında, "Samsun Valiliğimizin ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün ortaklaşa gerçekleştirileceği Cuma günkü 'hedef 1 günde 55 bin 555 aşı' konulu aşı çalışmamıza Çarşamba ilçemizde de bizim kuracağımız aşı noktalarında tüm Çarşambalı vatandaşlarımızı bekliyoruz. Bu kapsamda yaya köprüsünün ortasına belediyemiz ve kaymakamlığımızın desteği ile bir stand oluşturup aşılama kampanyasının startını vermeyi planlıyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Çeşitli hediyeler verilecek
17-24 yaş aralığındaki aşı olan geçlere hediye çeki verileceğini vurgulayan Müdür Özer Özen, "Aşı kampanyamız sonucunda çekilişler de yapılacak. Bu kapsamda bisiklet, Samsunspor forması, çeşitli restoran ve tramvaylarda indirim şeklinde kampanyalar uygulanacak. Bu kapsamda Çarşamba ilçemizden aşı hakkı olan ve aşısını bugüne kadar yaptırmamış olan vatandaşlarımızın gelerek aşılarını yaptırmalarını önemle istiyoruz." ifadelerini kullandı.

'Vatandaşlarımızın bulundukları yerlere giderek aşılarını yapmaya çalışıyoruz'
Hastane ve yoğun bakım doluluk oranlarının düşüş olmasının en büyük etkeni aşı olan vatandaşların olduğuna değinen ve aşının önemi ile koruyuculuğundan bahseden Müdür Özen, "Hastalıkla ilgili öğrendiğimiz şey, bugüne kadar aşısını yaptırmış olan kişilerin Covid-19 hastalığıyla ilgili bulaşması, hastanede yatışı, yoğun bakımda yatışı ve ölüm olayının gerçekleşmesi ile ilgili aşının büyük faydası olduğu gösterilmiştir. Bu anlamda aşının koruyucu olduğu ve kişilerin bu hastalığa bulaşmadan önce mutlaka korunma önlemi olarak aşılarını yaptırmaları gerektiğini düşünüyoruz. Biz hem kurduğumuz aşı noktalarında hem aile hekimliklerimizde hem de talep eden vatandaşlarımızın bulundukları yerlere giderek aşılarını yapmaya çalışıyoruz." dedi.

HABER: Yağmur AYAN - Büşra KOCATAŞ - Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber