Yargıtay, 12 yaşındaki kızın cinayet zanlısı 3 çocuğun cezasını çok buldu

Yargıtay, 12 yaşındaki kızın cinayet zanlısı 3 çocuğun cezasını çok buldu
Yargıtay, 12 yaşındaki kızın cinayet zanlısı 3 çocuğun cezasını çok buldu

Erzurum’un Tortum İlçesine bağlı Şenyurt Beldesi Cihanlı Köyü’nde 28 Ağustos 2010 tarihinde meydana gelen 12 yaşındaki Nuray A.’ya tecavüz ettikten sonra öldüren 3 çocuğa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 4 ile 25,5 yıl arasında değişen hapis cezaları, Yargıtay tarafından çocukların olay tarihinde 18 yaşından küçük olmaları gerekçesiyle fazla bulunarak bozuldu.

Mahkeme heyeti 11 Eylül 2013 günü yapılan karar duruşmasında A.D.’yi ’cinayet’ suçundan 20, ’cinsel istismar’ suçundan 5.5 yıl hapis cezasına çarptırdı. S.K.’ya cinayetten 12.5 yıl, M.F.D.’ye ’çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 4 yıl 2 ay, Y.E.B.’ye ise ’basit cinsel istismar’ suçundan 1.5 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, Y.E.B.’nin 1.5 yıllık hapis cezasından sonra hükmün açıklanmasını erteledi. A.D. ve S.K.’nın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Sanık avukatlarının kararı temyiz etmesi üzerine dosya Yargıtay’a gönderildi. 

Yargıtay 1’nci Ceza Dairesi suç tarihinde 15 yaş 3 ay 18 günlük olduğu belirlenen A.D.’nin cinsel istismardan 5.5 yıllık cezasını onarken, cinayetten verilen 20 yıllık cezayı bozdu. Olay tarihinde 13 yaş 23 günlük olan S.K.’nın aldığı 12.5 yıl hapis cezası da Yargıtay tarafından uygun bulunmadı. Yargıtay, 16 Aralık 1997 doğumlu olan ve suça sürüklenen M.F.D.’nin eylemini ilk olarak 2008 yılının Ağustos ve Eylül ayında gerçekleştirdiğini, o tarihte 11 yaşını tamamlamadığını dikkate alarak cezai sorumluluğunun bulunmadığına kanaat getirdi. M.F.D. hakkında ceza kovuşturması yapılamayacağını belirten Yargıtay, ancak çocuklara özgü güvenlik tedbirlerinin uygulanacağını söyledi. 

OLAY: 
Tortum’un Şenyurt Beldesine bağlı Cihanlı Köyü’nde yaşayan Tülay- Nevzat A.’nın 7 çocuğundan 4’üncüsü Nuray A. 28 Ağustos 2010 günü öğle saatlerinde ortadan kayboldu. Köpeklerin de katıldığı aramalardan sonuç çıkmadı. Kız çocuğunun ayı tarafından kaçırıldığı öne sürülürken, 1 Eylül günü Şenyurt Yaylasındaki ormanlık alanda toprağa gömülü cesedi bulundu. Otopside Nuray A.’nın 27 yerinden bıçaklandığı ve iple boğularak öldürüldüğü tespit edildi. 

Olayla ilgili yaşları 18’den küçük olan A.D., S.K., M.F.D. ve Y.E.B. gözaltına alındı. A.D. ve S.K. tutuklanırken, M.F.D. ve Y.E.B.’nin tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Sanıklar hakkında Erzurum 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde ’bir suçu gizlemek, delilleri ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla çocuğu öldürme, cinsel istismar’ suçlarından dava açıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Asayiş