Yardım kolileri Gazze için yola çıktı

Yardım kolileri Gazze için yola çıktı
Samsun'da gönüllü olarak üretilen birçok yardım malzemesinin içinde bulunduğu tır, Gazzeli çocuklar için yola çıktı.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Olgunlaşma Enstitüsü ve Halk Eğitim Merkezlerinin dikiş makinelerini bu kez Gazze’de savaş mağduru çocuklar için çalıştı. Yaklaşık 1 ayda merkezlerdeki kursiyer ve usta öğreticiler ile gönüllük esası ile 1 tırı dolduracak kadar malzeme üretmeyi başardı.

El birliği ile çalışmaların gerçekleştiği merkezlerde yeni doğan seti, havlu takımı, polar battaniye, eşofman takımı, maske, oyuncak, uyku tulumu, örgü bebek kazağı, eldiven, bere, çorap, sweatshirt, namaz eteği ve başörtü üretildi. Üretilen malzemeler Samsun Olgunlaşma Enstitüsü bahçesinde tıra yüklenerek uğurlandı. İlk olarak Samsun'dan Mersin Limanı'na gidecek olan malzemeler oradan da Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde gerekli yerlere ulaştırılacak.

“Hiç kimseyi zorunluluğa tabi tutmadan”
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Samsun Mili Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Öztürk Erdin, “Millet olarak çok yardımseveriz. Nasıl 6 Şubat depreminden sonra millet olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlar olarak seferber olduysak, aynı şekilde bugün halk eğitim merkezlerimiz ve olgunlaşma enstitümüz seferber oldular. Milli Eğitim Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda tamamıyla gönüllük esasına dayalı olarak bu çalışmayı başlattık. ‘Dikiş makineleri bu sefer Gazze İçin Çalışıyor’ sloganı ile bu seferberliği başlattık. Hiç kimseyi zorunluluğa tabi tutmadan merkezlerimizdeki kursiyerlerimiz, usta öğreticilerimiz bu üretimleri yaptılar. Bunun dışında da bir miktar hayırsever desteği aldık. Dikiş atölyelerinde bu ürünler üretildi. Hızlı bir şekilde üretimlerimizi gerçekleştirdik. 300 adet yenidoğan seti yapıldı. Polar battaniye üretimleri yapıldı. Çeşitli yaş gruplarına ait 3 bin adet eşofman takımı dikildi. 232 bin yetişkin maskesi, 120 bin çocuk maskesi ve 2 bin tane çocuklar için oyuncak yapıldı. Uyku tulumları ve çeşitli ürünler yapıldı” dedi.

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir