Yaraları saracağız

Yaraları saracağız
Gençlik ve Bakanı Suat Kılıç, Samsun'da meydana gelen sel felaketiyle oluşan yaraların sarılması için her türlü gayretin ortaya konacağını bildirdi

 

Gençlik ve Bakanı Suat Kılıç, Samsun'da meydana gelen sel felaketiyle oluşan yaraların sarılması için her türlü gayretin ortaya konacağını bildirdi.

Bakan Kılıç, yaptığı yazılı açıklama, yaşanan sel afetinde 8 vatandaşın Hakk'ın rahmetine kavuştuğunu üzüntüyle öğrendiğini belirterek, 'Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabr-ı cemil niyaz ederim. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Allah bir daha milletimize buna benzer acıları yaşatmasın" ifadelerini kulandı.

Yaşanan felaketle ilgili olarak önceki akşam saatlerinden itibaren Samsun Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında oluşturulan Kriz Masası'ndan düzenli bilgi aldığını, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Samsun Valiliği bünyesinde oluşturulan Kriz Masası'nın koordinasyonunu sağladığını vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti.
"Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcımız Sayın Aslan Karanfil'i felaket bölgesindeki gelişmeleri takip etmek üzere Samsun'a göndermiş bulunmaktayım. Kendisinden de felaket bölgesi ile ilgili düzenli bilgi almaktayım. Sel felaketinde kaybolan vatandaşlarımızın bulunması için olağanüstü bir çaba sarf ediliyor.'

Bakan kılıç, şunları kaydetti:

"Devlet olarak, hükümet olarak sel felaketinin yaralarının sarılması için elimizden gelen her türlü gayreti ortaya koyacağız. Benzer acıların yaşanmasına sebep olacak tüm eksikliklerin, varsa kusurların giderilmesi için her türlü tedbiri olacak, tüm imkanlarımızı Samsun'umuz için seferber edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Cenab-ı Hakk'a kayıp vatandaşlarımızın sağ salim bulunması için arama kurtarma ekiplerimize yardımcısı olması yönünde dua ediyorum. Samsun'umuzun başı sağ olsun. Allah, milletimize bir daha böyle felaketler yaşatmasın."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel