YAPILANDIRMA’YA EK MESAİ

YAPILANDIRMA’YA EK MESAİ
Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, “Dairemiz yapılandırma işlemleri için cumartesi günleri saat 13.00’e kadar, hafta içi ise çıkış saati olan 17.00’yi 17.30 olarak değiştirdik” dedi

Zeki Yumbul, kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 6552 sayılı Kanun’la devletin vatandaşına, mükellefine yapılandırmayla ilgili yeni bir fırsat sunduğunu vurgulayarak, “Dairemiz yapılandırma işlemleri için cumartesi günleri saat 13.00’e kadar, hafta içi ise çıkış saati olan 17.00’yi 17.30 olarak değiştirdik. Yani kapımız mükelleflerimize açık. Başvuru yapıldığı anda anında yapılandırma yapıyorlar. İşler kolay yeter ki gelsinler ve yapılandırmadan faydalansınlar. 01 Aralık 2014 günü son gün. Geçmiş dönemlerde de yasalar çıktı. Bu yasalar ödeme yanlısı olan mükelleflerimiz başvurular yaparak. Teşkilat olarak ciddi rakamlar toplandı. Bundan sonra belki böyle bir fırsat olmayabilir. Ulaşabildiğimiz kadar mükellefe ulaşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

1 milyar 318 milyon liranın yapılandırma için beklediğini söyleyen Başkan Yumbul, “Bizim mükelleflerden 1 milyar 318 milyon lira alacağımız var. Şu anda ortalama 40 bin yapılandırma müracaatı var. Bu sayı az görülebilir. Çünkü bizim mükelleflerimiz ödemelerini hep son günlere bırakırlar. Bizim beklentimiz son günlerde yoğunluk olacak. Devlet vatandaşına yapılandırma için el uzattı. Mükellef bunu geri çevirmeyecek ve kullanacaktır. Bizim de bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Sahada olan arkadaşlarımız mükelleflere uğrayıp konu hakkında bilgiler veriyorlar. İlçelerde de toplantılar düzenliyoruz. Vezirköprü’de muhasebeci arkadaşlarla toplantı yapıp mükellefleriyle görüşmelerini istedik ve bize destek vereceklerini söylediler” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir