YAPILANDIRMADA SON GÜNLER

YAPILANDIRMADA SON GÜNLER
Kamu alacaklarının tahsili için 31.12.2020 tarihine kadar geçmiş borcu olan mükelleflerin yapılandırılmasında sona yaklaştıkça özellikle Çarşamba Vergi Dairesi'nde ki personel eksikliğine vatandaşlardan tepkiler gün geçtikçe artıyor.

Maliye Bakanlığı tarafından 7256 sayılı kanunla kamu alacaklarının tahsili için 31.12.2020 tarihine kadar geçmiş borcu olan mükelleflerin yapılandırılmasında son gün yaklaştıkça özellikle SGK, Belediye ve Vergi Dairelerinde yoğunluklar yaşandığı gözlerden kaçmazken, oluşan sıralarda pandemi korkusu da etkisini sürdürüyor. Esnaflar için yapılan son düzenleme ile yapılandırma müracaatlarının son günü olarak açıklanan 31 Aralık 2020 tarihi yaklaştıkça yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşlar borçlu oldukları kurumlara adeta akın ediyor.

Çarşamba İlçemizde en dikkat çeken kurumların başında Vergi Dairesi önünde ve içeride oluşan yapılandırma ve taksit ödeme kuyrukları dikkat çekiyor. Vergi Dairesinde ki borçları için yapılandırma yaptırmak isteyen onlarca vatandaş adeta akın etmeye başladı. Koronavirüs nedeni ile maske, mesafe ve temizlik konularına da dikkat etmek isteyen vatandaşlar yapılandırma da sıra kaçırmamak için çok yakın mesafede durdukları gözlendi. Vergi dairesine yapılandırma için gelen esnaflar işlemlerin yavaş yapılmasına tepki gösterirken yetkililerin duyarsızlığından şikayetçi olmaları dikkat çekti.

Edinilen bilgilere göre ise Çarşamba Vergi Dairesinde işlemlerin mevcut personellerle süratli ve mesai mefhumu gözetmeksizin yapıldığı ifade edildi. Çarşamba Vergi Dairesinde asıl sorunun şubeden emekli olan veya başka il ve ilçelere tayini çıkan personellerin gitmesinden kaynaklı yerlerine yeni personellerin atanarak göreve başlatılmamasından kaynaklı eksikliğin çok olduğu, bu nedenle işlemlerin yetiştirilemediği iddia edildi. İşlemlerin ilk müracaatlarınalınmasına rağmen tamamen işlemlerinin yapılamaması nedeni ile Ocak ayına gün verildiği iddia ediliyor. Yapılandırma da ise son günün 31 Aralık 2020 tarihinde sona erecek olması işlemlerin tamamlanamayacağı korku ve endişesini de beraberinde getirdiği ifade ediliyor. Devlet yetkililerinin hem yapılandırma sürecinin hem de personel eksikliğinin acil çözüme kavuşturularak işlemlerinin yapılmasını ve tarihinde uzatılmasını istediklerini dile getiriyorlar.

Esnaflar; Çarşamba Vergi Dairesinde geçmişte personel çok olduğu için içeride ve dışarıda ki işlemler anında yapılıyordu. Şimdi bir de pandemi süreci olmasına rağmen işlem yaptırmaya vergi dairesi binasında personel bulamıyoruz. Üç beş kişiye işleri yüklemişler o personel de elinden gelenden fazlasını yaptığını görüyoruz. Ayrıca bu durum hakkında Samsun Vergi Dairesi Müdürlüğü ile diğer yetkili tüm birimlere gerekli şikayet ve bilgilendirmelerin yapıldığı ancak bu güne kadar hiç kimsenin duyarlılık göstermediği iddia edildi.

Bazı vatandaşlar ise Vergi Dairesine esnafın zor gününde parası olmamasına rağmen Cumhurbaşkanımız yapılandırma müjdesi vererek sahip çıkıyor ama Müdürler nedense Cumhurbaşkanı kadar konuya duyarlılık göstermiyorlar. Vatandaşlar ve esnaflar olarak çok mağduruz. Samsun Vergi Dairesi ile birlikte diğer yetkililerin acil konuya duyarlılık göstererek çözüm bulmalarını umuyor ve bekliyoruz şeklinde tepkilerini ifade ettiler.

HABER: Yağmur AYAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber