Yangın Güvenliği Projesi Tanıtım Toplantısı

Yangın Güvenliği Projesi Tanıtım Toplantısı
Samsun Valiliği öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) işbirliği ile Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi tarafından il genelindeki ilkokullarda gerçekleştirilecek olan “Yangın Güvenliği Projesi”nin tanıtım toplantısı

Yangınla ilgili hazırlanan kamu spotunun katılımcılara sunumu ile başlayan Yangın Güvenliği Projesi tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, “Değerli konuklar, ilköğretim okullarımızın 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlamış olduğumuz Yangın Güvenliği Projemizde gönüllü 19 makine ve endüstri mühendisi eğitmenimiz öğrencilerimize ‘yangın nedir, yangın söndürücüleri, yangının çıkış nedenleri, yangından nasıl korunulur, yangın nasıl önlenir?’ konularını anlatacaklar. Eğitimin devamında hazırlanmış olan yangın güvenliği kitapçığı öğrencilerimize dağıtılarak eğitimin pekişmesi ve öğrencilerimiz vasıtasıyla ebeveynleriyle de iletim sağlanacaktır. Dönemsel yapılan planlar ile Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı personeli tarafından öğrencilerimize uygulamalı eğitim verilmesi sağlanacaktır. Konusu ve uygulama yöntemiyle ülkemizde farkındalık oluşturacak olan Yangın Güvenliği Projemiz, tıpkı Enerjiyi Verimli Kullanabilme Projemizde olduğu gibi yazılı ve görsel sunumları İngilizceye çevrilecek, diğer ülke öğrencilerinin kullanımına sunulacaktır. Projemizin hazırlık ve gerçekleşme süreçlerinde bizleri destekleyen ve yanımızda bulunan başta Sayın Valimiz olmak üzere emeği geçen herkese huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

"ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE)

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy toplantıda yaptığı konuşmasında, “Bugün Samsun’da çok önemli bir projeyi sizlerle paylaşmak adına bir aradayız. Makine Mühendisleri Odamızla birlikte daha öncede birçok projede işbirliği yaptık. Bunlardan bir tanesi güvenli asansör kullanımı konusunda çocuklarımızı eğitmek ve onların bu konuda duyarlı birer birey olarak yetişmelerini sağlamaktı. İkinci önemli projemizde enerji tasarrufu ile ilgili yürüttüğümüz projeydi. Bugün de yangınla ilgili çocuklarımızı bilgilendirmek ve onların bu konudaki duyarlılığını daha üst noktaya taşınması konusunda eğitim çalışmamızın tanıtımı için bir aradayız. Dikkatsiz davranışlarımız büyük felaketlere neden olabilir. Bu bakımdan dikkatli olmak ve zarara uğramamak adına davranışlarımızı kontrol etmek büyük önem taşıyor. Yangınların büyük bir kısmı dikkatsizlikten ortayla çıkmaktadır. Sonuçta çok önemli can ve mal kayıpları olabiliyor. Bu bakımdan bu tür yangınların oluşmaması için duyarlı birer birey olarak yetişmemiz için bu eğitim çalışmasını gerçekleştirmeye karar verdik. Bazen çok basit hatalar, dikkatsiz davranışlar çok büyük ve olumsuz sonuçları ortaya çıkarabiliyor. Evlerimizde, işyerlerimizde ve bulunduğumuz ortamlarda bu konuda çok dikkatli olmamız gerekiyor. Yangınları sadece evimizde ve işyerimizde çıkan yangınlar olarak görmemeliyiz. Benim daha önce görev yaptığım Muğla ili orman yangını konusunda ülkemizin en hassas illerinden biriydi. Her yıl onlarca orman yangını ile karşı karşıya kalıyorduk ve binlerce hektar ormanımız maalesef yanıp kül oluyordu. Bunun nedenlerine baktığımızda; yangınların önemli bir kısmı insanların ihmalinden ve dikkatsizliğinden meydana geliyordu” diye konuştu.

“Yangınlardan korunmak için yangını oluşturacak etkenlerden kaçınmak ve yangını oluşturabilecek davranışlarda bulunmamak büyük önem taşıyor” ifadesini kullanan Aksoy, şunları kaydetti: “Bunun için projemizde siz genç arkadaşlarımızı hedef kitle olarak seçtik. Çünkü sizin bu konudaki duyarlılığınız, bu yaşta alacağınız bilgiler hem sizin, hem de çevrenizin bu konuda daha dikkatli davranışlar sergilemesine katkı sağlayacaktır. Sizler ailelerinizi ve çevrenizi bu konuda uyaracak, yanlış davranışlar varsa bunu yapmamaları konusunda onları uyararak önemli bir görevi yerine getirmiş olacaksınız. Samsun genelinde bu çalışma tamamlandığında sizler yangınların oluşmaması adına daha bilinçli bireyler olarak önemli katkıları hep birlikte ortaya koyacaksınız. Bizler de valilik olarak bu projeye imkanlar ölçüsünde destek vermeye ve projenin gerçekleşmesine destek sağlamaya karar verdik. Bu güne kadarda çalışmaların içerisinde yer aldık.

Bu ortaklaşa gerçekleştirilen önemli bir proje. Bu tür sosyal içerikli bir projeyi ele alıp bu projenin gerçekleşmesinde emeği olan başta Büyükşehir Belediyemize, Ticaret ve Sanayi Odamıza ve Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubemize çok teşekkür ediyorum. Temennimiz yangınların hiç oluşmaması, ama yangınlar oluştuğunda da ona karşı hangi yöntemlerle ne tür tedbirler alarak bu yangınları önleyebiliriz konusunda bilgili ve bilinçli olmaktır.”

Yangın Güvenliği Projesi tanıtım toplantısına ayrıca Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Muzaffer Barışyurt İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

Eğitimin ardından uygulamalı olarak Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, öğrencilere yangın tüpleri ile yangın söndürme metotlarını anlattı. Daha sonra okul bahçesinde yakılan ateşi öğretmen ve öğrenciler birlikte itfaiye erleri gözetiminde yangın tüpleriyle söndürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz