Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Yağmur gibi zamma rağmen sessizlik şaşırtıyor

Yağmur gibi zamma rağmen sessizlik şaşırtıyor

 

Birazcık ta hayatın gerçeklerinden konuşalım. Hayatımızın vazgeçilmezleri arasında bulunan Benzin, Mazot, Otogaz, ev tüpü, Elektrik derken iğneden ipliğe zamlar peş peşe geldi. Bu hükümetin en güzel yanı önce lira lira zam yapıyor sonrasında gelen tepkiler üzerine kuruş kuruş düşürüyor.  Bütün bu zamlara karşı vatandaşlar ise inanın kanımız donarcasına SESSİZLİK İÇİNDEYİZ.

Oysa geçmişte küçücük zam olsa meydanlar yangın yerine dönerdi. Mesela hatırlayın Başbakan Rahmetli Ecevit iken gelen zamlar yüzünden bir vatandaş Başbakanlık önünde yazar kasasını fırlatmamış mıydı?. O günlerde yazar kasalar havada uçuşurken, millet ayağa kalkarken bu gün gelen her zaman olsun BU YETMEZ BİRAZ DAHA ZAM YAPSINLAR mantığı ve tepkisizliği anlamanın inanın manasını kavramakta güçlük çekiliyor.

Bu gün gazetemizde Çarşamba Özel Halk Otobüs Ücretlerinin fiyatının da zamlandığı haberini okuyacaksınız. Özel Halk Otobüsleri sahipleri açısından bakılınca adamlar sonuna kadar haklı. Çünkü hükümet pardon Özel Teşebbüsler iğneden ipliğe zam yaptılar. Onlarda benzin, mazot, elektrik zamları sonrasında zam yapmak zorunda kaldılar.

Haber Müdürümüzün yaptığı haberde bu zamların % 25 e takabül ettiğini bunu yaparken hiç içiniz acımadı mı diye sormuş. Peşine memurlar % 25 zam alabildi mi ki bu kadar zammı siz yapıyorsunuz diyerek zammın açıklaması için sorusunu yöneltmiş. Aslında bu soruları Otobüs İşletmecilerine değil de çoktandır İlçede görünmeyen, Kapı kapı dolaşıyoruz demelerine rağmen hayalet misali son yıllarda hiç görmediğimiz AK Parti, CHP ve MHP Milletvekillerine özellikle iktidar vekillerine sormak gerekiyor.

Dedik ya sorabilmek için görebilmek gerekiyor. Görebilmek için ise artık EVLİYA OLMAK GEREK. Çünkü onlar KALP GÖZÜ İLE ZİYARETLER YAPIYORLAR. Şimdi yine bize kızacaklar ama sorayım EN SON MUHALEFET, VE İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİNİ ÇARŞAMBA’DA GÖRDÜNÜZ- GÖREBİLDİNİZ?

Göremezsiniz. Bu da yeni siyaset ama halkın yeni siyaset mantığına bir müjdeyi de ben vereyim. Buğday hasadı az olduğundan unlar pahalandı, nakliye yüzünden mazot ve benzine gelen zamlarla Fırıncılar zor durumda ve yakında ekmeğe de zam gelirse hiiiç şaşırmayın. Otomotiv de zam biraz sıkar desem de gelen zamları adamlar profesyonel şekilde “SİZ ALIN BİZ BİLMEM NEYİNİ ÖDEYELİM “ kampanyaları ile yine tüketiciye yerleştiriyorlar.

Sonuç olarak bu halkın bu duyarsızlığı ya da diğer deyimle halkın kendi arasında ki konuşmasına göre, Korkusundan konuşmaması bu kez işin vahametini kısa süre sonra mutlaka ortaya serecektir. Son cümle Belediyenin işletmelerine olacak. Son günlerde bazı çevreler Belediyenin yapıp işlettiği Göl, Gülhane ve Tahta veya Ahşap ev denilen alanlarda ki işletmeleri sonrasında Gazi Parkına yapımı devam eden bina ile alakalı.  O konuda çok veryansınlar var, ama konuşanlar alçak perdede suflelerini yüksek sese çıkartamıyorlar. Neden mi?. Ekmeğimi kaybetmek istemem. Bahaneleri bunlar. Ama yakında birileri patlayacak ama nasıl patlar ne kadar patlar bilemem. Ama o noktada da çok sorun ve sıkıntı var.

Sonuç:  " Zam damlar acı acı yüreğime, Zamlar gelmiş benim neyime”. “Ses vermek yürek ister, gelen zamlar ciğer deler”. Veya,  “Yar saçların lüle lüle. Zamlar giriyor acıtarak cebe.” Şarkısı bestelemeye başladı millet de. Nakaratı zamlar gibi bozuk olsa da acıtıyor bu zamlar ya. Bestelerde zamlar gibi bozuk.

Tepkileri nasıl ve ne zaman olur bilemiyorum. Ya siz ne zaman tepki bekliyorsunuz. Bu bir isyan değil hak arama yazısıdır. Beni, seni değil tüm memleketi ilgilendiren sorun. Gerisini varın siz düşünün.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi