Yağış sonrası bilindik manzaralar

Yağış sonrası bilindik manzaralar
Çarşamba İlçesi’nde iki gündür yer yer etkili olan yağmur yağışı ilçede bilindik manzaraların yeniden yaşanmasına neden oluyor.

Yağmur nedeni ile şehir merkezinde ki bazı yollar su göletine dönerken, vatandaşlar geçmekte zorlanmaya başladığı ve tepki göstererek, altyapı yetersizliğinden şikayetçi olmaları dikkatlerden kaçmıyor.

yagmur_.jpg

Çarşamba’da Salı günüden bu yana yer yer artarak yağan yağmur yağışı sonucunda ilçede birçok yolda araç ve yaya trafiğinin aksadığı iddia ediliyor. Yağmur yağışı nedeni ile ilçede ki altyapının yetersiz kaldığı ve bu yüzden yollar, bazı kavşak ve köprü alt geçitlerinde meydana gelen su birikintilerinin araç ve yaya trafiğini aksattığı belirtildi.  Oluşan su birikintileri nedeniyle zor anlar yaşayan sürücü ve kaldırım üzerinden gitmekte olan yayalar, bu sorunun her yağış sonrası yaşanmasına tepki gösterdiler. Bazı vatandaşlar yaşadıkları ve gördükleri manzaraları sosyal medya üzerinden paylaşarak ilçeye yerinde hizmetlerin yapılması gerektiğini de vurguladılar.

yagmur_2.jpg

Altyapının yağan yağmurlar sonrası yetersiz kaldığını ifade eden vatandaşlardan bazıları 5. köprüden çok alt yapıya ihtiyaç olduğunu belirterek alt yapının yetersizliğine duyarsız kalan yetkililere tepki gösterdikleri gözlerden kaçmadı. Yine yetkililerin konuya bir çözüm yolu bulması gerektiğini belirtirken vatandaşlar yapılan onca çalışmaya rağmen hala yolların az bir yağışla birlikte göle döndüğünü belirterek tepki gösterdiler.

Çarşamba'nın bir çok il ve ilçeden büyük olduğunu ancak yıllardır ısrarla belirtilmesine rağmen  sıkıntı ve mağduriyetlerinin çözüme kavuşturulmadığını, 2018 yılına gireceğimiz bu aylarda hala su baskınları ve mağduriyetleri yaşamak zorunda bırakılmalarından kaynaklı sorun ve çözümsüzlüğü, ilgisizliği hak etmediklerini  dile getirirken olası sağanak yağışla beraber ilçede su baskınlarının kaçınılmaz olacağı işaret edildi. Bu durumun da ilçe de ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalacağına işaret etmeleri dikkat çekiyor.

HABER MERKEZİ

yagmur_3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber