Yabancılar Çarşısı’na Yabancı Esnaflar Davet Edilecek

Yabancılar Çarşısı’na Yabancı Esnaflar Davet Edilecek
Yabancılar Çarşısı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Akyüz, ‘Yabancılar Çarşısı’nda tekrardan yabancı esnafları barındırmak için çeşitli ülkelerdeki esnaflara davet yazıları yazacaklarını belirtti.

Çarşıda yapımı devam eden ısıtma ve soğutma sistemleri hakkında açıklamalarda bulunan Ali Akyüz, “Havalandırma sistemleri çalışmalarında son noktaya geldik. Isıtma sistemini teslimatı 10 Aralık’ta yapılacak. Yazın için olan havalandırma sistemimiz bitti. Şu anda kışın ısınmak için radyant sistemlerimiz döşeniyor. İnsanlar çarşımıza girdiğinde, karda yürürken sıcak evine girmiş gibi hissedecekler” dedi.

“YABANCI ESNAFLARA DAVET GÖNDERECEĞİZ”

Yabancılar Çarşısı’nda yabancıların olmaması konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Akyüz, “Yabancıların pazardan gitmesinin bize bir takım sıkıntıları oldu. Eski zamanlardaki emniyet görevlilerimiz yabancıların bu pazarda çalışamayacağını söylediler. O dönemde de yabancıların pazarımıza hiçbir sıkıntı vermediğini kendilerine iletmiştik. Yine o dönemde diğer şehirlerdeki yabancılar çarşılarını araştırdık. Onların hiç birinde böyle bir şeye rastlamadık. Şimdi o yetkililer de gitti. Biz baş başa kaldık. Ne olduğunu hala anlamış değiliz. O gün gidenler gitti, şu anda bir şey yok. Bu konu için ileriye dönük çalışmalarımız var. Çeşitli ülkelerdeki esnaflara davet yazısı yazacağız. ‘Alışveriş yapın, yerimiz var’ diye onları bilgilendireceğiz. Yabancıların geri gelmesini ben de isterim. Çarşımızın sadece adı ‘Yabancılar Çarşısı’ olmayacak, gerçekte de yabancılar çarşımızda yer alacak” diye konuştu.

“SEÇİMLERDEN SONRA İŞLERİMİZ ARTTI”

Seçimlerden 1 hafta sonra piyasanın canlandığını ve işlerin açıldığını belirten Başkan Akyüz, “Seçimlerden önce istikrardan yana olduğumuzu söylemiştik. Sonuç da istediğimiz bir şekilde oldu. Seçimlerden 1 hafta sonra piyasalar hareketlenmeye başladı. Bir anda işlerimiz arttı. Bizim ticaretimizin yüzde 90’ı dövizle yapılıyor. Döviz düştü. Fiyatlarımızda bir artış olmadı. Hatta fiyatlar ucuzlamaya bile başladı. Şehir dışından da mallarımızı rahat bir şekilde alıyoruz. Seçim sonuçları bizim esnafımıza çok olumlu yönde etkiledi. Burada şu anda bin tane işyerimiz var. 100’e yakın boş dükkanımız var. 2016 kira sözleşmelerinden sonra bu dükkanlar da dolacak” şeklinde konuştu.

MİMARLAR ODASINA CEVAP

Mimarlar Odası’nın Yabancılar Çarşısı’nın Samsun’un estetik görüntüsüne zarar verdiği yönünde yaptığı açıklamalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Ali Akyüz, “Öncelikle Mimarlar Odası’nın Samsun’da değil, tüm Türkiye’de ne yaptığına bir bakmak lazım. Ne yapmışlar, ne üretmişler? Sadece ekmeğini taştan çıkartan, 10 binlerce kişinin ekmek yediği yere göz koymalarına gerek yok. Fakirin, fukaranın ekmeğiyle uğraşıp gündeme getirmesinler. Gündeme getirseler de bizim için pek bir problem değil. Biz önce Allah’a inanıyoruz, sonra iktidara güveniyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz Bey’e güveniyoruz. Biz burada ekmeğimizi kazanıyoruz. Samsun'a istihdam sağlıyoruz. Yapılan bu açıklamaları da pek fazla ciddiye almıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz