Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Ya nasip!..

Ya nasip!..

 

Gelin ata binmiş ‘Ya nasip” demiş derler.

Bizler de her gün gazeteye girmeden önce evden çıkarken Ya nasip diyoruz.

Çünkü günün nasıl geçeceği belli olmuyor.

Uzun süreden beridir yoğun tempoda çalışmaktan bazı konuları atlamak durumunda kaldım. Okuyucularımız ve tanıyanlar da bundan sitem ediyor. Ama en azından Haber Müdürüm Serkan Karahan maşallah beni aratmıyor.

Her neyse bu gün köşe yazısı için fırsat bulduk yazalım. Ama ne yazacağım diye düşünürken Serkan Karahan’ın, Eski Bakan Demir’in çayçı gence kart vermediği haberi geldi önüme. İşte ayna bu olsa gerek. 3. Dönem Milletvekili ve bir dönem de Bakanlık yapmış bir Samsun Milletvekili çaycıya gelene kadar boca eder gibi kartvizit dağıtsın. Çaycı genç iş isteyince YOK. Siz ne anlam veriyorsunuz? Şimdi herkese iş verirse diyecek birileri de. Allah aşkına kaç kişiye iş, iş yeri verdi de çaycı gence kartvizit versin demek düşüyor bize de değil mi?. Eski Bakan   bu defa Çarşamba’ da minik bir çocuk, boyacı veya yaşlı bir amca bulamadı sanırım ama şansına Çaycı gelmiş o da kucaklanmamış. Ne diyelim. Kucaklıyası yokmuş demek ki…

***  

Geçtiğimiz hafta Samsun Kirazlık’ta Samsun’un en büyük Ouetlet AVM si açıldı. Açılıştan bir gün önce basın açıklaması vardı gittik. Sayın Sabırlı sözleri arasında 800 bin lira gibi bir bütçeyi açılışa ayırdıklarını belirtti. Böylesi mükemmel bir AVM için bu ücret bence de çok değil. Ama Samsun basını için deli bir bütçe de alamayanlar için hüsran oluyor tabi.

O aldım, başkası almadım diyalogları ile haberleri flaş flaş veriyorlar. Hayret. Verse de vermese de Samsun için büyük bir yatırım. Millet sırf AVM için Ankara, İstanbul’lara gitmiyor mu?. Yazıklar olsun ki böylesi bir AVM yi kötüleyene. Kaldı ki trafik konusu o gün kendilerince de dile getirildi. Ve o konuda da Büyükşehir, Canik Belediyesi, Valilik ve Milletvekillerine iş düştüğü dile getirildi. Yeni yapılacak olan Çevre yolu ile rahatlayacak olan Lovelet Ouetlet bölgesi şimdilik yine de insana heyecan veriyor. En azından kapalı ortamda değil de çarşıda alış veriş yapıyormuş havası yeter. Reklamını alamayanların beyhude çırpınışı Samsunlunun umurunda değil. Biz haberimizi yapar geçeriz. Her zaman olduğu gibi. Bizde var mı?. Bak bizde de yok. Bizde mi trafik felç deseydik ne?

***

Aklımdayken AK Parti İl Başkanlık kongresi yeniden bilmeceye dönüyor. Atama ile de olsa İl Başkanı olan Osman Çetinkaya yeniden Genel Merkezin adayıyım diyor ve çalışmalarını sürdürüyor. Yıllardır İl Başkanları ile aramız hep limoni olmuştur. Biz kimi istedi isek ilk bozuşan biz olduk. Bu defa Çetinkaya güçlü gibi görünüyor ve bir başka isim ise İshak Taşçı. Taşçı’nın eski İl Başkanlarından Fuat Köktaş’ın desteği ile geliyor deseler de Köktaş’la alakası yok. Zaten tabanın da çok ona havası yok. Samsun’ da reklamlarla doldurmadığı yer yok ama bir türlü havayı yakalayamadı İl Başkanlığı için. Tek Canik İlçe Başkanı net ondan yana ki, bence Çarşambalı olsun çamurdan olsun derim.

Mustafa Acar. Bakın diğer partilerde de il başkanları yavaş yavaş Bafra’lılar dan seçilmeye başladı. Bari İktidar partisinin il başkanı olsun MUSTAFA Acar olsun da Çarşambalı bir İl Başkanımız var diyelim. Samsun Milletvekillerimizin ağırlıkla Trabzonlu olmasından sonra en azından Acar’la yerli bir İl Başkanımız olsun da belki ilk Milletvekili seçimlerinde Trabzon bit5er de Çarşamba, Bafra, Ladik, Terme, Vezirköprü gibi İlçelerden Milletvekilleri seçebiliriz. Partililer ne der bilemem.

Ha bana sorarsanız Acar mı, Çetinkaya’mı diyerek. Ben o kararda tarafsızım.  Siz ne derseniz deyin. Ben böyle düşünüyorum. Ya siz?

Ne dersiniz?

Mutlu ve ( sağ) –lıcakla kalın…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi