Washington’da protesto düzenleyen Ermenilere Türklerden karşı protesto

Washington’da protesto düzenleyen Ermenilere Türklerden karşı protesto
ABD’nin başkenti Washington’daki Türk Büyükelçiliği’nin karşı kaldırımında 1915 olaylarını protesto etmek için toplanan Ermenilere karşı Türk vatandaşları da elçilik önündeki kaldırımı tutarak karşı gösteride bulundu.

Türk Büyükelçiliği ile Ermeni göstericiler arasında yer tutan Türk vatandaşları tampon bölge oluşturdu. Gösteri sırasında bir grup motorcu Ermeni ise gösterilerdeki barışçıl havayı bozmaya çalıştı. Motorlu gruptan bir Ermeni, Türk vatandaşlarının bulunduğu bölgeye gelerek taşkınlık çıkardı ve sözlü ithamlarda bulundu. Huzursuzluk çıkaran Ermeni göstericilere Amerikan Polisi müdahale etti. Türk vatandaşlara sözlü saldırıda bulunan gösterici polis tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.Türk elçiliği önünde toplanan Türk vatandaşlarından Murat Küçükkazdal yaptığı açıklamada, “Biz buradayız çünkü biz gerçeklerin arkasında durmak istiyoruz. Ermeniler her yıl buraya gelip bizi protesto ediyorlar ve yalanlar söylüyor, iftira atıyorlar. İki ülke arasındaki ilişkiyi bozmak istiyorlar. Biz buradayız çünkü biz gerçeklerin arkasındayız. Kırım’ın arkasındayız. Bu yüzden buradayız ve her yıl burada olacağız” dedi.

Yaşlı bir Türk vatandaşı Ermeni soykırımını yalanlayarak, “Ermeni soykırımı demiyorum, Ermeni yalanı diyorum. Bunu çürütmeye çalışıyoruz. Osmanlı döneminde olan bir olay ve ne olduysa karşılıklı olmuştur. Bu yalanla Ermeniler hiçbir zaman Türkiye’den bir karış toprak dahi hayal etmemeli. Hiçbir zaman böyle bir şey olmadı. Yaşanan olayın karşılıklı ve Osmanlı zamanında olduğunu belirtmek istiyoruz. Amerika’da durum iyi değil. Biz hiç bir zaman kendimizi halk olarak anlatabilmiş değiliz. Daha organize olmamız şart” şeklinde konuştu.

Ermeni halkının ölümlerini anmak için orada bulunan Ermeni asıllı Takouhy Turner ise, “Atalarımızın yaşadığını hatırlamak ve Türkler ile tüm dünyaya bu olayı unutmadığımızı ve adalet için mücadele ettiğimizi göstermek için buradayız. Bu insanlık tarihindeki ilk soykırım. Bütün dünyanın bunu bilmesi lazım. Umarım Türk halkının gençleri tarihi öğrenir ve hükümetine neden yalan söylüyorsunuz, neden gerçekleri saklıyorsunuz diye sorar. Sadece şu soruyu sorun Türkiye’de yaşayan onca Ermeni’ye ne oldu, bir anda yok mu oldular?” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir