Vize alacaklar dikkat

Vize alacaklar dikkat
Yeni kültürler tanımak ve keşfetmek için yurt dışı seyahatine çıkan Türk tatilci sayısı her geçen yıl artıyor.

 

Okulların tatil olduğu dönemlerde Avrupa’daki favori destinasyonlara, Amerika ya da Uzakdoğu ülkelerine gitmek isteyen vatandaşlar en çok vize işlemleriyle uğraşmaktan dert yanıyor.

 

Misafirleri için her türlü kolaylığı sağlayan seyahat acenteleri, kurdukları departmanlarla vizeyi bahane olmaktan çıkarmayı amaçlıyor. Turizmciler, Schengen vizesinin tatilcileri zorlayabildiğini ifade ederek, sorun yaşamamak için yapılması gereken basit uygulamalar olduğunu belirtiyor.

 

Yurt dışı turlar satan bir turizm şirketinin pazarlama müdürü Sarp Özkar, AA muhabirine vize alırken dikkat edilmesi gereken konularla ilgili bilgi verdi. Özkar, çalışan, çalışmayan, emekli ya da öğrencilerin Schengen vizesi alırken bazı zorluklarla karşılaşabildiğini söyledi.

 

Öncelikle çalışan bir kişinin işyeri konusunda talep edilen tüm evrakları eksiksiz hazırlaması gerektiğine değinen Özkar, ”Eğer çalıştığınız şirket çok kurumsal bir firma ve siz de uzun süredir istikrarla orada çalışıyorsanız vize alma şansınız otomatik olarak artmaktadır. Eğer çalıştığınız şirket kurumsal ve bilindik bir firma değilse, evraklarınızı yine eksiksiz getirmek şartıyla sahip olduğunuz araba ruhsatı, tapu ve özellikle de düzenli para hareketlerinin bulunduğu bir hesap cüzdan fotokopisi ibraz etmeniz işinizi kolaylaştıracaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir