Vergi haftası kutlamaları başlıyor

Vergi haftası kutlamaları  başlıyor
1990 yılından bu yana Türkiye’de her yıl düzenli olarak kutlanan Vergi Haftası Kutlamaları bu yılda Çarşamba Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanacak

 

HABER-FOTO: Burak ÇALIŞKAN

Vergi Haftası nedeni ile Çarşamba Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Ekonomimizin daha sağlıklı gelişmesinde, bütçe hedeflerinin arzulanan şekilde gerçekleştirilmesinde ve gelecek nesillerin sosyal güvenliğinin sağlanmasında vatandaşlarımızın vergi ödevlerini yerine getirmelerinin önemi büyüktür. Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması ve toplumun tüm kesimlerine benimsettirilmesi için 1990 yılından itibaren her yıl vergi haftası kutlanılmaktadır. Her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanan vergi haftasının 24.sünün kutlanılmasına 25 Şubat Pazartesi günü saat 09.00 ‘da, ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün büstüne katılımcılarla birlikte çelenk konularak başlanılacaktır” diyerek şöyle devam etti.

Kutlamalar çerçevesinde bir hafta boyunca mükelleflerimiz ve meslek odaları makamlarında ziyaret edilecek şeklinde yapılan açıklama da, “ Verginin toplumun kalkınmasında ve ekonominin büyümesindeki rolünün, toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kamuoyuna kazandırılması, yarınların büyükleri olacak çocuklarımızda vergi bilincinin oluşturulması vergi haftasının başlıca amaçlan arasında yer almaktadır. Kamu giderlerinin temel finans kaynağını vergi gelirleri oluşturmaktadır. Kamu hizmetlerinin gelişmiş ülkeler seviyesinde sunulabilmesi için daha fazla vergi gelirine ihtiyaç duyulmaktadır. En önemli vatandaşlık görevlerimizden birisi de vergi ödemektir. Anayasamızın 73. maddesinde de belirtildiği üzere, her vatandaşımız ödeme gücüne göre vergisini ödemelidir” .

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber