Veremle Mücadele 77 Yaşında

Veremle Mücadele 77 Yaşında
Çarşamba İlçe Sağlık Müdürlüğü, ilçe binasında ‘Hedefimiz Veremsiz Bir Türkiye’ sloganı ile Veremle mücadele haftası ile ilgili stand kurarak vatandaşlara bilgilendirmelerde bulundu

Çarşamba İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde 7 – 13 Ocak “Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası” kapsamında etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte stand kurularak 77. yılı kutlanan verem haftasında vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Kurulan standı, Çarşamba İlçe Sağlık Müdürü Muhammet Faruk Akyüz ziyaret etti. Diğer bir adı tüberküloz olduğu bilinen verem hastalığının ne olduğundan bahseden Verem Savaş Dispanseri Hekimi Ali Arda Özfurat, öksürük yoluyla bulaşan bir hastalık olduğunun altını çizdi.

Bu şikayetler ‘Verem’e işaret
Çarşamba İlçe Sağlık Müdürlüğü Verem Savaş Dispanseri Hekimi Ali Arda Özfurat, verem hastalığı hakkında bilgilendirmelerde bulunup, alınması gereken önlemlerden bahsederek, “Her yıl dünyada 10 milyonun üzerinde verem hastası var. 1,5 milyona yakın hayatını kaybedenler oluyor. Türkiye’de her yılbaşından sonra 1 hafta boyunca verem savaş haftasında halkımıza bilgiler veriyoruz. 3 haftalık öksürük şikayeti olan hastanın en yakın sağlık kuruluşuna giderek hastalığı hakkında bilgi alabilir. Bu tür hastalarda genelde öksürük şikayeti, kan tükürme, hızlı kilo kaybı ve gece terleme şikayeti olabilir. Gerekli tetkikler yapılarak teşhis konulabilir. Bizde hastalarımıza erken evrede önlem alabilme konusunda bilgilendirmeler yapıyoruz. Pandemi sürecinden geçtiğimiz için hastalarımız maske kullanımı konusunda bilinçli. Bunun yanı sıra hijyene dikkat edilmesi gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

7 – 13 Ocak “Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası” kapsamında kurulan stantta hekimler, vatandaşlara hafta boyu bilgilendirmelerini sürdürecek.

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber