Velilerin ‘eğitim’ derdi!

Velilerin ‘eğitim’ derdi!
2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılının açılması ile birlikte veliler fiyatlardan şikâyetçi, geçen yıla göre fiyatların çok arttığını söylediler

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının açılması ile birlikte okul kıyafetlerine gelen fahiş artışlardan dolayı veliler şikâyetçi olurken 1 öğrencinin okul masrafı 6 bin TL tuttuğunu söylediler.

“100 TL’lik bir ürüne 600-700 TL diyorlar”

Satıcıların fahiş fiyat uyguladığını söyleyen bir öğrenci velisi “Çocuklar gibi biz de heyecanlıyız. Bu devrelerden biz de geçtik. Yani iyi oldu. Az ekonomik olarak biraz sıkıntılarımız var. Geçen seneye göre her şey pahalı. Ama bir şekilde de idare ediyoruz.Kantinden örnek vereyim mesela… Geçen sene 10 TL harçlık veriyorduk ama bu sene 20 TL harçlık veriyoruz. Kıyafet fiyatlarında da biraz farklılık var. Mesela kıyafetler armalı olarak okul tarafından verilse daha iyi. Mesela 100 TL’lik bir ürüne 600-700 TL diyor buradaki üç satıcı mağaza. Başka bir mağazadan almak istersen, düz bir rengi 100 TL’ye alabilirsin. Geçen seneye göre çok pahalandırmışlar. Aslında uygun fiyatlı ama üç firmanın tekelinde olduğu için pahalı alıyorlar. Bunu alamayan velilerimiz de olabilir. Şu anda sadece bir okul tişörtü 600 TL ama kurumsal firma markalarında aynı tişörtün düz modeli 200 TL. Biz zamanında Andımız ile büyüdük. Bir zararını da görmedik. Olsa da olur, olmasa da olur ama olsa daha iyi olur. Büyüklerimiz bu işi bizden daha iyi bilirler tabii ki. Benim kişisel düşüncem, Andımız’ın okutulması yönünde olur.” şeklinde konuştu.

“6 bin TL’yi buluyor”

Bir öğrencinin masrafının 6 bin TL olduğunun altını çizen öğrenci velileri “Yeni, eğitim-öğretim yılı inşallah hayırlı ve uğurlu olur. Benim çocuğum bu yıl birinci sınıfa başladı. İlerisi nasıl olur, bilemiyoruz. Bakacağız. Çocuğumuz okula yeni başladığı için ekonomik olarak zorlandık. Okula yeni başlayan bir öğrencinin masrafı yaklaşık 6 bin TL’yi buluyor. Kıyafetiydi, defteriydi, okulun aidat giderleriydi, bu kalemler 6 bin TL’yi buluyor devlet okulu olmasına rağmen. Fiyatlar bizi zorluyor. Bu, evdeki 1 öğrencinin masrafı. 2, 3 veya daha fazla öğrencinin olduğu evleri düşünün. Bunlarla birlikte bütçeyi de düşündüğünüz zaman tabii ki zorlar. Benim 1 tane öğrencim olmasına rağmen 6 bin TL’yi buldu. Andımız kesinlikle geri getirilmeli. Çünkü bir onunla büyüdük. Niçin geri gelmesin ki? Andımız’ın kaldırılmasını da hoş bulmuyorum.” diye ifade etti.

HABER: ÜNAL DALDAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber