“Velilerimiz rahat olsunlar”

“Velilerimiz rahat olsunlar”
2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı bugün tüm yurt genelinde başlıyor. 28 bin 192 öğrencinin ders başı yapacağı Çarşamba’da okulların ilk gününde Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala önemli  açıklamalarda bulundu

Başkan Bala, öğrencilerini taşımalı olarak okullarına gönderecek olan velilerin gönüllerinin rahat olması gerektiğini ifade ederken, önemli uyarılarda da bulundu.

BİNLERCE ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPACAK

Tüm yurtta olduğu gibi Çarşamba ilçesinde de öğrenciler ders başı yapacak. 28 bin  192 öğrencinin ders başı yapacağı ilçede, binlerce öğrenci okullarına taşımalı sistem ile ulaşacak. Çocuklarını servislerle öğrenim göreceği okullarına yollayacak velilerin, gönüllerinin rahat olması gerektiğini belirterek, yetkili ve tecrübesi olmayan, kara lekesi bulunan servis şoförlerininin direksiyon başına geçmesine müsaade etmeyeceklerini ifade etti.

“YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN”

Başkan Musa Bala yaptığı açıklamada, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyerek, “2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı bugün itibariyle başlıyor. Bu vesileyle eğitim-öğretim döneminde görev alan bütün öğretmenlerimize, elbette ki bu yıl çetin bir mücadele verecek öğrencilerimize, idarecilerimize, özellikle öğrencilerimizi okullarına götürülmesinde büyük emek sarf edip sabır, sevgi ve gönülden bu işi yapan çok kıymetli servişçi esnafımız için eğitim-öğretim döneminin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu eğitim-öğretim döneminin kazasız-belasız bir şekilde geçmesini diliyoruz.Çarşamba için bir eğitim dönemi olmasını istiyoruz.” Dedi.

“VELİLERİMİZE DE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR”

Servisçi esnafının büyük fedekarlık örneği gösterdiğini ifade eden Başkan Bala, geleceğimiz olan öğrencilerin okullarına ulaşımı noktasında velilere de görevlerin düştüğünü söyleyerek, “Servisçi arkadaşlarımız bundan önce olduğu gibi bundan sonra da öğrencilerimizi dikkatli bir şekilde evlerinden alıp okullarına götürmesi gibi bir hassas meslek icra etmekteler. Bu hassas mesleği en iyi şekilde devam ettireceklerine eminiz. Aksi bir durumu asla şüphemiz bulunmamaktadır. Bütün velilerimiz rahat olsun. Bütün servisçi esnafımız yüreklerini koyarak bu işi yapıyorlar. Kimsenin gözü arkada kalmasın. Yine de burada velilerimize büyük iş düşüyor. Bütün servislerimizi onlarda takip etsinler. Neticede bu bir vatandaşlık görevidir. En ufak gözlerine takılan bir ayrıntıyı, düşüncelerini, hissettikleri farklı bir durumda muhakkak odamıza veya ilgili kuruma bilgi versinler.” şeklinde konuştu.

“VELİLERİMİZİN İÇİ RAHAT OLSUN”

Yetkisi olmayan, tecrübesiz ve sabıkalı şoförlerin direksiyon başına geçmesine müsaade etmeyeceklerini belirten Başkan Musa Bala, “Öğrencilerimiz bizlerin geleceğidir. Bizlerinde geleceğimize en iyi şekilde sahip çıkması gerekiyor. Bizler elimizi taşın altına koyuyuroz. Bütün idarecilerimizde aynı şekilde ellerini taşın altına koyarak, bu eğitim-öğretim dönemini kazasız belasız bir şekilde atlatmayı düşünüyor ve bunun içinde mücadelemizi veriyoruz. Dediğimiz gibi velilerimizin içi rahat olsun. Bu sektörde görev alan arkadaşlarımızın hepsinin yetkisi ve tecrübesi vardır. Tecrübesi olmayan, yada geçmişinde herhangi bir kara leke diyebileceğimiz bir durumda olan bir kişinin direksiyona geçmesi söz konusu değildir. Asla bu duruma izin vermeyiz. Bunların direksiyona geçmesine müsaade etmeyiz.” dedi.
 

“MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TAKİP EDECEKTİR”

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün servis şoförlerinin kayıtlarını ve raporlarını takip edeceğini ve aksi bir duruma Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de müsaade etmeyeceğini açıklamasında belirten Bala, “Burada Milli Eğitim Müdürlüğümüze de büyük iş düşüyor. Özellikle taşımalı eğitimde dosyaların incelenmesi aşamasında sabıka kayıtlarının ve sağlık raporlarının iyi incelenmesi gerekiyor. Bunların hepsini bizim takip etme şansımız yok. Ama onlar takip edeceklerdir. Ellerinden geleni yapacaklardır.” cümlelerine yer verdi.   

YETERLİLİK BELGESİ OLMAYANA İZİN YOK!

Şoförler Odası Başkan Bala ayrıca servisçi esnafının Mesleki Yeterlilik belgesi olması halinde bu işi yapabileceğini, belgenin olmaması halinde bu işi yapmasına izin verilmeyeceğini hatırlatarak, “Ülkemizde biliyorsunuz ki servisçilik diken üstünde.Bunlarla ilgili devletimizin aldığı daha doğrusu alacağı önlemler var. Mesleki Yeterlilik Belgesi aracılığıyla servisçilik normları yeniden belirlenecek.Onlara sertifika vereceğiz Bu sertifikaları alanlar, serviste direksiyon başına geçebilecekler. Alamayanlar maalesef bu işi yapamayacak.Devletimiz gerçekten servisçilik sektörünü yakından takip ediyor. Öğrencilerimizin yanlış ellerde olmaması içinde bizlerde elimizden geleni yapacağız.”  İfadelerini kullandı.

Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Bala, açıklamasını “Eğitim-Öğretim döneminin şimdiden hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”diyerek tamamladı.

HABER: Nuri ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber