VELİLERDEN BAZ İSTASYONU TEPKİSİ

VELİLERDEN BAZ İSTASYONU TEPKİSİ
Çarşamba İlçesi’nde Eğitim - Öğretim veren Hacı Yılmaz Yılmaz İlkokulu’nda çocuklarını okutan veliler okulun yakınında bulunan baz istasyonlarını sağlık yönünden etkilediğini belirterek kaldırılmasını istiyorlar

Çarşamba İlçesi’ne Prof. Naci Şensoy Caddesi üzerinde bulunan Hacı Yılmaz Yılmaz İlkokulu etrafında ki baz istasyonları çevre sakinlerine ve özellikle okulda öğrencilerin velilerin tepkisine neden oluyor. Baz İstasyonlarının, bulunduğu konumun çevresine radyasyon yaydığını ve radyasyon etkisinin öğrenim gören çocuklara zarar verdiğini belirten veliler, “Çocuklarımızı eğitim -öğretim için evimizin yakınında ki okulumuza getiriyoruz. Çocuklarımız eğitim görürken çevrede ki radyasyonun etkisi altında kalmakta. Mahallede okula yakın tam 4 tane baz istasyonu bulunmakta. Gerekli yerlere şikayetlerde bulunduk ancak sonuç alamadık. Bizim şikayetlerimize cevap olarak, haberleşme hizmetinin engellenmesinin söz konusu olamayacağını, bu durumun yalnızca ülkemizde değil, dünya genelinde olduğunu söylediler. Ayrıca Yönetmeliğe göre okul öncesi ve temel eğitim kuruluşlarının bulunduğu mahallelerde güvenlik mesafesi hesabında sadece binalar değil aynı zamanda bahçe sınırlarının dikkate alındığı söylendi. Ancak okulumuzun yaklaşık 100 metre yakınında bulunan bizleri tedirgin etmekte. Okulumuzun en üst katında engelli öğrencilere yönelik faaliyet gösteren Rehberlik Araştırma Merkezi’de var. Bu merkezde öğreniş için gelen engelli öğrenciler de sağlık açısından tehlikede” dediler.

bazistasyo2.jpg

Çevre sakinleri ve veliler konuyla ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Samsun Bölge Müdürlüğü’ne şikayetlerini dilekçe olarak sunduklarını, aldıkları cevapta baz istasyonlarının Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nca verilen Güvenlik Sertifikalarına uygun olduğunu,vatandaşların herhangi bir paniğe kapılmamasını belirtti. Veliler, cevaba rağmen panik içinde olduklarını, konunun kesin çözüme kavuşmalarını istediklerini belirttiler.

bazistasyon1.jpg

bazistasyon3.jpg

bazistasyon5.jpg

bazistasyon6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber