"Vekillerin statüsü belli değil"

Vekillerin statüsü belli değil
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, milletvekillerinin dünyanın en zor işini yaptıklarını belirterek, "Milletvekillerinin statüsü belli değil. Milletvekilleri ile bir düzenleme olunca kıyamet kopuyor. Halbuki başka statüde olanlara her türlü imkan verildiği zaman k

 

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'na başkanlığın bütçesine ilişkin sonum yapan Çiçek, sunumunun ardındangündeme ilişkin bazı konulara değindi. Milletvekillerinin statüsünün belli olmadığını söyleyen Meclis Başkanı Çiçek, şunları söyledi:

"Her siyasi partimiz bir köşesinden tutarak önümüzdeki bu sıkıntıları aşabiliriz. Milletvekilleri ile ilgili bir düzenleme olduğu zaman kıyamet kopuyor. Halbuki onun çok daha ötesinde devletin başka organlarında, başka statüde olanlarına her türlü imkan verildiği zaman kimsenin ne sesi ne soluğu çıkar, dünyanın en zor işini yaparız, vatandaşın düğününde cenazesinde yanı başında olan milletvekilleridir. Azıcık şartları iyileştirecek bir düzenleme olduğunda attığımız atacağımız adıma bin pişman oluyoruz. Onun için şu statüyü belirlememiz lazım. Bu statünün belirlenmesinde Meclis Başkanı olarak kamuoyu önünde dahil her türlü çabayı göstermeye ve bu düzenlemenin yapılması konusunda üzerime düşeni yapmaya hazırım. Bunu ötelediğinizde yeni sorunlar çıkacak. Kendi aranızda bunu konuşup dışarıya gelince de sıkıntıları göğüsleme noktasında beraber olamazsak önün gelen milletvekilleri ile ilgili yerli yersiz değerlendirmeleri yapmayadevam edecektir. Bunu mutlak surette gerçekleştirmek zorundayız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir