Vatandaş nerede barınacak

Vatandaş nerede barınacak
Riskli binalar yıkılacak ama vatandaş nerede barınacak?

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 5 Ekim tarihinde 33 şehirde aynı anda başlatacağı yıkım çalışması 'Evi yıkılan vatandaş nerede kalacak?' sorusunuda beraberinde gündeme getirdi. samsunda da depreme dayanıksız 30 bin bina bulunduğu açıklanırken, bu konutlarda kalan vatandaşın yıkım olması halinde barınma sorunu yaşayacağı iddia edildi.

Kaçak yapıların yıkılması ile ilgili geçmiş dönem hükümetleri tarafından çıkarılan bir yasa nedeniyle İlkadım Belediyesi eski Başkanlarından Necmi Akkoyunlu, kaçak yapıları yıkma zorunluluğunun getirilmesi üzerine Türk Kızılayı'ndan 'çadır' talebinde bulunmuştu. Akkoyunlu döneminde belde hüvviyetine sahip olan İlkadım İlçesinde o dönem 10 bine yakın kaçak yapının varlığı gündeme gelmişti. Akkoyunlu, kaçak yapıları yıkmak için Valilik'ten de araç gereç istemişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 5 Ekim tarihinde 33 şehirde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında başlatacağı ve depreme dayanıksız binaların yıkılmasını öngörecek uygulaması Samsunda da gündeme oturdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın 'Samsunda depreme dayanıksız 30 bin bina var' açıklaması sonrası bu binalarında bakanlığın yapacağı çalışma kapsamında yıkılması gündemde. Riskli binaların yıkılması ile birlikte söz konusu konutlarda kalan vatandaşların ise nasıl ve ne şekilde barınma sorunlarının çözümleneceği bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel