VATANDAŞ KİME İNANACAK ..

VATANDAŞ KİME İNANACAK ..
Çarşamba, Salıpazarı, Ayvacık ve Terme ilçelerinden gelen dolmuş ve özel halk otobüsleri Samsun’un merkezine giremeyecek hem haberlerine hem de olası olmayan karara tepkiler çığ gibi büyüyor.

Bu gün Samsunspor’un Ölüm kalım savaşına hazırlandığı saatlerde ortaya atılan Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisinin ilçelerden Samsun merkezine toplu taşıma araçları giremeyecek şeklinde ki olmayan alınmamış bir karara şoförler ve vatandaşlar tepki vermeye başladı. Ortada alınmış hiç bir karar yokken bu yönde haberler herkesi çileden çıkartmaya yetti.

Ortada alınmamış kararın uygulamasının bile şehrin doğu tarafında kalan Çarşamba, Ayvacık, Salıpazarı ve Terme ilçelerinden Samsun’a gelmek isteyen vatandaşlar tarafından tepki ve öfke ile karşılandı.Çarşamba- Terme- Salıpazarı ve Ayvacık İlçeleri ile doğu illerden gelecek Özel Halk Otobüsçüleri tarafından öfke ile karşılanan haber ve olası karara vatandaşlar, şehir merkezinde bulunan hastanelere gelmek için yollarda çektiğimiz çile yetmezmiş gibi şimdi birde Tekkeköy kararı alınacakmış. Bunların derdi ne?. Zaten yıllardır Çarşamba’dan üç araçla OMÜ’ye gidiyoruz cebimizden çıkan cabası. Bu kararın doğru olmadığına ve alınmayacağına inanıyoruz” diyerek tepki gösteriyorlar.

Samsun’un batı yakasında ki son durak Ondokuz Mayıs Üniversitesi durağı, Doğu yakasında ise Tekkeköy durağı oldu. Yakında ise Havaalanı tramvay durağı yapılıyor o zaman da Çınarlık’tan mı bineceğiz diyen vatandaşların aksine Özel Halk Otobüs sahip ve şoförleri ise, “Ekmeğimizle oynadıkları yeter.” şeklinde konuştular. Büyükşehir Belediyesinin Tekkeköy durağına kadar gelen tramvayları, sabah saatleri hariç boş geri döndüğü için zarar edildiği iddia edilirken, bu şekilde ki bir uygulama başlatılması ile zarar vatandaşa yüklenecek iddiası ayyuka çıkmaya başladı.

Terme- Salıapzarı- Ayvacık ve Çarşamba’dan Tekkeköy’e gelen bir kişi OMÜ’ye veya Araştırma Hastanesine, Gazi Devlet Hastanesine veya bir devlet binasına gitmek için kaç araş ve ne kadar ücret ödeyecek hesap ediliyor mu?. Bu hem zaman hem de para kaybı. Bizi yönetenler bize düşmen mı böyle bir kararı akıllarından geçiriyor” şeklinde tepkilerini dile getiriyorlar.

Çarşamba’ da çıkan haberlerden onra ise Haber Expres Gazetesi yaptığı araştırma da SAMULAŞ veya Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığının böyle bir karar almadığı, gündemlerinde olmadığını ancak son SAMULAŞ toplantısında sohbet esnasında dile getirildiği ancak kesinlikle karr alınacak şekilde proje ve hazırlık yapılmadığı cevapları gelmesi haberler sonrası kimseyi tatmin etmedi. Büyük şehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın haberler sonrası açıklama yapmasının beklendiği öğrenildi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber