VATANDAŞ İSYAN ETTİ

VATANDAŞ İSYAN ETTİ
Akçagün Mahallesi’nde bulunan foseptik kuyusundaki sızmanın etrafa yaydığı pis su ve koku mahalle sakinlerini isyan ettirdi

Terme'nin Akçagün Mahallesi'nde Akçagün Deresi kenarındaki foseptik kuyusunun dereye sızmasıyla etrafa yayılan pis su ve koku mahalle sakinlerini isyan ettirdi.

Oğuzlu Mahallesi’nin pis atıklarının aktığı Akçagün Deresi yanındaki foseptik kuyusunun  bir iki yıldır pis suyu dereye sızdırması mahalle sakinlerini tedirgin ediyor.

Son yılarda çok değişik hastalıklara yakalandıklarını, özellikle kalp, kanser ve nefes darlığı hastalıklarının arttığını belirten mahalle sakinleri devlet büyüklerinden en yakın zamanda buna bir çözüm bulmasını istediler.

“TEMİZ TÜRKİYE TANITMAK İSTİYORUZ”

Yılın belli günlerinde Akçagün Mahallesi’nde ikamet eden Fransa Atatürk Kültür Derneği Başkanı Fatin Koç, yurtdışından misafir geldiğinde pis kokudan mahallesine getiremediğini belirterek, “Ben yurt dışında temiz Türkiye tanıtmak istiyorum. Pis Türkiye değil. Oğuzlu Mahallesi’nden gelen pis atıklar, Akaçagün deremizin kenarındaki foseptik kuyusunda birikiyor. Bu kuyudan sızan pis sular deremizi pisletiyor. Sadece Akçagün’le kalmıyor. Ormanköy, Yaraş, Akçay Karacalı, Bazlamaç, Dereyol, İnegazi Dereleri ile Miliç'ten denize dökülüyor. Kısacası Akçagün Deresi’nden başlayan lağım suları denize kadar gidiyor. Bunun, etraftaki insan ve hayvanlara zarar verdiğini düşünüyorum. Sağlık Bakanımız kanser hastalığını hayvanların sütünde buldu.  Bu kuyunun suyunu içmeyen hayvanımız yok. Koruyamıyoruz. Yediğimiz süt ürünlerinin sağlıksız olduğunu düşünüyoruz.” diyerek yetkililerin bir an önce kendilerini bu dertten kurtarmalarını istedi. 

CANIMIZA TAK ETTİ

Mahalle sakinlerinden Selahattin Yıldız, “Önceden bağını bahçesini temizleyen çiftçi, suyunu Akçagün Deresi’nden içiyor, abdestini alıyordu. Hayvanlarımız da bahçede su ihtiyacını karşılıyordu. Şimdi hayvanlarımızı koruyamıyoruz. Susayınca dereden su içiyor. Kendi hayvanlarımızın ürünlerini bile güvenli tüketemiyoruz. Özellikle yaz aylarında bu çevrede kokudan durulmuyor. Çevreden geçenler de pis kokudan rahatsız oluyor. Millet isyanda. Canımıza tak etti.”diyerek devlet büyüklerinin bir an önce kendilerine yardım etmesini istedi.

SAĞLIĞIMIZLA OYNUYORLAR

Yine mahalle sakinlerinden Ahmet Baş ise mahallemizde yaklaşık 150 hane var. Bir köyün pisliği bütün insanların  ve hayvanların sağlığı ile oynuyorlar. Derenin suyunu içiyorduk. Abdestimizi alıyorduk. Hayvanlarımız buradan su içiyordu.  Buraya daha önce sağlık ekipleri geldi temiz raporu verdi. Bunu nasıl yaparlar anlamıyoruz. Sağlık ekiplerine sorduk.” diyerek devlet büyüklerinden yardım istedi.

             

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir