Berat GONCA

Berat GONCA

VATANDAŞ, YEDAŞ'TAN DERTLİ...

VATANDAŞ, YEDAŞ'TAN DERTLİ...

YEDAŞ (Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.) elektrik dağıtımı yaptığı Samsun, Amasya, Çorum, Ordu, Sinop il ve ilçelerinde vatandaşı canından bezdirmiş!..

Valiler, YEDAŞ hakkında açıklama yaptığında valilerin canını okuyan YEDAŞ Bölge Müdürü Nurettin Türkoğlu, vatandaşın "sikayetvar.com" isimli internet sitesindeki şikayetleri okuyup okumadığını merak ediyorum...

Şikayetleri okumuş olsaydı, Sinop ve Samsun Valileri kendisini eleştirdiğinde eminim basın açıklaması yaparak cevap verirken yüzü kızarırdı...

Söz konusu sitedeki şikayetlerin tamamını yayınlamaya kalksam gazetenin tüm sayfaları inanın yetersiz kalır...

Bu yüzden yeni yapılan 10 şikayeti bu köşeden paylaşacağım...

Gelin isterseniz şimdi söz konusu sitedeki son yapılan şikayetlere bir göz atalım:

- Yedaş Voltaj Düşüklüğü Sebebiyle Buzdolabım Yandı!

Fatih D.

Haftalardır elektrik aldığımız direkte voltaj düşüklüğü var. Voltaj sürekli düşüp yükseliyordu. Geçenlerde tamiri için komşu aradı. Gelmişler "yaptık" deyip gitmişler. Dün yine aynı şekilde oldu ve ben aradım akşam gelip baktılar (bugün için) yarın yapabiliriz deyip gittiler. Bugün öğlen olmasına rağmen halen kimse gelmeyince komşu tekrar arayıp beyefendileri çağırdı. Nihayet teşrif edip geldiler ama onlar gelmeden çok az bir zaman önce buzdolabım bozuldu. Hakkımı mahkeme yolu ile mi almalıyım?

- Yedaş Resmen Çile Çekiyoruz!

Abdullah B.

Samsun Çarşamba Porsuk Mahallesi'ne 3 gün önce kar yağdı ve üç gündür elektrikler yok. Haliyle elektrik olmayınca sular da akmıyor. Evimizdeki depolar da soğuktan dondu. İnsanlar telefonlarını şarj etmek için şehre gitmek zorunda kalıyor. Yani hayat durma noktasında şu an.

- Yedaş İlgisizlik!

Nihat T.

Beş gündür elektrikler yok, arıyoruz çalışanlar kahvehanelerde oturuyorlar. Fatura bir gün ödenmese hemen kesmeye geliyorlar, tellerin üstü komple ağaç, hat bakımı yok dikkate alınmıyor.

- Yedaş Aydınlatma Lambaları!

Idris A.

Bir aydır, evimin önünde olan aydınlatma lambasının yanmama problemini Yedaş'a dilekçe vermeme ve 186'yı aramama rağmen bir türlü çözüme kavuşturamadım. Bir lambayı tamir etmek bu kadar zor mu anlamadım!

- Yedaş Elektrik Alamıyoruz.

Gökhan G.

Yedaş diyerek başlamak istedim, bu elektrik dağıtım firması değil bence; Yeşilırmak, damacana su dağıtım firması olmalı. Yahu 2015'e girdik toplasan iki gün elektriğimiz vardı, onu da yanlışlıkla kablolar karıştı kırmızı yerine mavi kablo bağlandı sanırım. Her neyse soğuk esprilerimle sinirimi atmaya çalışsam da işe yaramıyor. Madem ki böyle yetersiz bir firmaya elektrik dağıtımı verecektiniz, bana verseydiniz değirmende ürettiğim elektriğin sürekliliği olurdu hiç olmazsa. Sinop/Erfelek/Gökçebel köyü.

- Yedaş Bu Nasıl Fatura?

Özgür A.

Böyle fatura olamaz. Aktif enerji bedeli 133 TL, kayıp bedeli 24,86, iletim bedeli 5,37, Per. Sat. Hiz. b. 4,54, dağıtım bedeli 22,78, elektrik t.v. 7,90, TRT fonu 3,16, enerji fonu 1,58, İlave zam 0,82. Tüm gider vergileri bizden kesiliyor.

- Yedaş Elektrik Kesintileri!

Özcan Ç.

Ben Sinop ili Türkeli ilçesinde ikamet etmekteyim. Yaklaşık 10 gündür ilçemizde ve civar köylerde elektrik kesintisi yaşanmakta. Bu bazen yarım saat bazen 2-3 saat kesinti şeklinde olmakta. Tam kış mevsiminin en sert döneminde yaşanmakta. Kaloriferler çalışmaz evler isyerleri ısınmaz durumda. Bozulan kaloriferler elektrikli cihazlar, TV'ler de cabası. Elektrik faturasını ödemeyi unutan vatandaşın elektriğini hemen kesen, kaçak elektrik bedelini vatandaşın sırtına yükleyen Yedaş 10 gündür yaşanan elektrik kesintilerini neden çözmüyor?

- Yedaş Elektrik Kesintileri.

Aşkın K.

Ordu Çatalpınar Ortaköy Mahallesi'nde 4 gündür elektrik yok. Fatura 3 gün gecikince elektriği kesiyorsunuz, arızayı 4 günde mi gidereceksiniz?

- Yedaş Elektrik Kesintisi ve Elektrik Arızaya Ulaşamama.

Sabiha M.

2015'de hala elektrik kesip bizi saatlerce mağdur ediyorsunuz. Elektrik arıza telefonları kapattığı için karşımızda muhatap bulamayıp bilgi alamıyoruz. Zor bir çare ile ulaştığımız müdürlükteki personel bize bilgi vermediği gibi bir de telefonları yüzümüze kapatıyor. Böyle mi çağ atladık biz, böyle mi yapılıyor bu işler? Şu zamanda bizi hem elektriksiz bıraktığınız hem de işi bilmeyen insanlarla konuşmak zorunda bıraktığınız için diyecek kelime bulamıyorum. Derdimize çare olamayacaksanız durmayın orada.

- Yedaş'ın Bitmez Tükenmez Elektrik Kesintileri.

Abdullah Y.

İskilip ilçesinde ikamet etmekteyim. Hayatımda bu kadar anormal elektrik kesintisi olan bir yer daha görmedim. Görevim icabı başka şehirlerde ve ilçelerde görev yaptım. Elektrik kesintilerinin sık sık (1'er dakika ara ile her gün) olması psikolojik ve maddi anlamda bizleri kayıplara uğratmaktadır. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz acaba? Yedaş şirketinin sadece isimden ibaret olduğunu düşünmekteyim. Hiçbir çözüm üretememesi, elektrikle alakalı bilgi ve teknik altyapının olmadığının göstergesidir. İskilip haklını bu kötü, çağdışı durumdan kurtaracak bir yetkili yok mudur? 186'yı aradığımızda bozuk bir ses kaydı ile karşılaşıyoruz ve kesinlikle temsilciye bağlanamıyorsunuz.

YEDAŞ hakkında vatandaşın bir çok şikayetinin içinden yalnızca 10 şikayeti sizlerle paylaştım...

Valilere cevap yetiştirmekte eline su döktürmeyen YEDAŞ Bölge Müdürü Nurettin Türkoğlu'nun, vatandaşların sitedeki şikayetlerini cevapsız bıraktığı görülüyor...

Ben bu çelişkiden, Türkoğlu'nun vatandaşı adam yerine koymadığı sonucunu çıkarırım.

Bir sonraki yazımda buluşmak umuduyla...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Berat GONCA Arşivi