Vanet’in hedefi ilk 5

Vanet’in hedefi ilk 5
Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, holding bünyesindeki en büyük sanayi tesislerinin başında gelen Van Et A.Ş’de yatırım hamlesi başlattı.

Ekibi ile Van’da incelemelerde bulunan Öztürk, Vanet’in sektöründe ilk 5 firma arasında yer alması için yatırım çalışmalarına başladıklarını kaydetti. Yatırım projelerinin ilk etabında ise 560 dönümlük arazide üretim yapan fabrika için kendi kaynağını yaratmak üzere besiciliğe başlanması var. 


1977 yılında Dünya Bankası projesi olarak kurulan, 1988’de tamamlanarak üretime başlayan ve 2010 yılında Metro Holding bünyesine geçen Vanet tesislerinde incelemelerde bulunan Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk yatırım hamlesini başlattıklarını açıkladı. 

30-31 Mayıs tarihleri arasında Van’a giden Öztürk’e Metro Holding CEO’su Ertan Çakır, Yönetim Kurulu Başkan Danışmanları Erdem Yücel ve Necmi Hatipoğlu da eşlik etti. Tesisin bütün ünitelerini tek tek inceleyen Öztürk’e Van’da, Vanet Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tan, Genel Müdür Erdal Bölükbaş ve Fabrika Müdürü Burhan Kartal bilgi verdi. 

Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, 560 dönümlük arazi üzerinde, 2 bin 400 metrekare kapalı alana sahip tesislerin sektöründe ilk 5’e girmesi için çalıştıklarını ifade etti. Öztürk, bu hedefe ulaşmak için yatırım yapılması gerektiğini, ilk etapta da canlı hayvan üretimine geçileceğini ve mevcut altyapının güçlendirileceğini kaydetti. “Metro Holding’in ülkemizin en güzel şehirleri arasında yer alan Van’da bir üretim tesisinin bulunması, Van’a ve dolayısıyla ülke ekonomisine katkıda bulunması gurur kaynağımızdır. Önümüzdeki süreçte yapılacak yatırımlarla beraber Vanet’i Türkiye’nin en bilinen markaları arasında göreceğiz. Bu amaçla yatırım kararı aldık” diyen Öztürk, başta Irak olmak üzere komşu ülkelere ihracata başlanacağını da dile getirdi. 

Helal et belgesi de alındı 

Öztürk’e tesisler hakkında bilgi veren Vanet Genel Müdürü Erdal Bölükbaş, üretimin Avrupa Birliği ve U.S.D.A. (A.B.D. Tarım Bakanlığı) standartlarında yapıldığını, ISO 9001, HCCP 13001, Gıda Sicil Sertifikası, Üretim İzin Belgeleri ve TSE Kalite Belgeleri ile son olarak da ‘Helal Kesim’ belgesi alındığını belirtti. Bölükbaş, teknolojik gelişmelerin sürekli takip edilerek, teknolojinin sürekli yenilendiğine dikkat çekerken, Vanet ürünlerinin Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde zincir marketlerde satıldığı söyledi. İstanbul’da da 200’e yakın markette Vanet ürünlerinin raflarda odluğunu dile getiren Bölükbaş, Ankara ve İstanbul’da daha geniş kesimlere ulaşabilmek için market ve bayi çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber