Van’ lı aileye Sağlık Meslek’ten yardım

Van’ lı aileye Sağlık Meslek’ten yardım
Van’da yaşanan büyük deprem felaketinin ardından, yurdun dört bir tarafına dağılan ailelerden, Çarşamba ilçemize gelen “Ceyran” ailesine Çarşamba Sağlık Meslek Lisesi Tarafından Yardım organizasyonu düzenlendi

Van’da yaşanan büyük deprem felaketinin ardından, yurdun dört bir tarafına dağılan ailelerden, Çarşamba ilçemize gelen “Ceyran” ailesine Çarşamba Sağlık Meslek Lisesi Tarafından Yardım organizasyonu düzenlendi. Çarşamba Sağlık Meslek Lisesi Öğrencilerinin organize ettiği yardım kampanyasında, toplanılan yardım malzemeleri ve bir miktar nakit para aileye yapılan ziyaretle teslim edildi.

“Biz bir kıvılcım olalım istedik”

depremzede-aileye-saglik-meslek!ten-yardim-(custom).jpg

Yardım organizasyonu ile alakalı görüştüğümüz okul müdürü, Ahmet Oran; “Biz bir kıvılcım olalım istedik. Bu ailenin daha birçok yardıma ihtiyacı olacaktır. Çarşamba halkı ve yöneticileri ile birlikte el ele bu aileye burada sahip çıkacağız. Bütün ihtiyaçlarının zamanla karşılanacağına inanıyorum. Biz bu işin başı olduk sizin vasıtanızla bütün Çarşamba bu aileye yardımda bulunacaktır. Daha öncesinde de bir yardım organizasyonu düzenleyip, topladığımız yardım paralarını Başbakanlık tarafından açılan hesaba yatırdık.” dedi.

Öğrenciler yardım kampanyasının öncüsü oldu”

Yardım kampanyasının nasıl başladığını sorduğumuz Ahmet Oran “kampanyanın başlamasında öğrencilerimiz öncü oldu” dedi.  Okul bünyesinde bulunan Kızılay Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü’nde görevli öğrenci Ayşegül Türk kampanyanın başlamasında öncü oluyor. Görüştüğümüz Ayşegül Türk mahallesine yerleşen aileye mahalleliler tarafından yardımlar yapılırken haberdar oluyor ve okulda çalışmasını yürüttüğü kulüp aracılığıyla okulunda da bu kampanyanın başlamasını sağlıyor. Okul öğretmenlerinin ve öğrencilerinin büyük ilgisiyle kısa bir süre içersinde örgütlenen yardım organizasyonunda toplanılan bir miktar nakit para ve yiyecek aileye yapılan bir ziyaretle teslim edildi.

Ziyaret sırasında okul yöneticileriyle ve öğrencilerle görüşen depremzede aileye duygu dolu anlar yaşadı. Van’da deprem sırasında yaşadıkları zorlukları anlatan depremzedeler; “her şeyimiz orada kaldı evimiz kullanılacak durumda değil her yer yıkıldı. Çadır alamadık hiçbir yardım malzemesi alamadık. Hırsızlar yardım malzemelerini çalıyorlar bu yüzden insanların çoğuna ulaşmıyor yardım. Burada bize bir kapı açtılar. Allah onlardan razı olsun. Evlerimizin yıkılması değil yaşadığımız korku bizi buralara kadar getirdi. Çünkü orada hala deprem oluyor ve kalan insanlar hiç rahat değiller, sürekli bir korku halindeler” dedi.

Çarşambaya iki aile olarak geldiklerini belirten aile reisi İkram Ceyran burada 10 kişi bir evde yaşıyoruz. Deprem öncesinde Tıp Fakültesi Hastanesinde taşeron olarak çalışan İkram Ceyran Hastanenin yıkılmasıyla işsiz kalıyor. Burada çocuklarını okula yazdıran depremzedeler hayatlarını sürdürebilmek için iş arıyorlar.

“Bir vefa örneği”

Çarşamba’ya nasıl geldiklerini sorduğumuz depremzede ailenin hikâyesi, üzerinden yıllar geçmiş bir vefa hikâyesi; 12 yıl önce Van’da yaşadıkları trafik kazasında zor durumda kalan Bahri Ergün Ailesi’ne yardım eli uzatan Ceyran ailesinin bu iyiliğini üzerinden yıllar geçmesine rağmen unutmayan Bahri Ergün, Aileyi Çarşamba’ya çağırarak kendisine ait boş evlerine yerleştiriyor. Olayın nasıl gerçekleştiğini anlatan Dilek Ceyran: “ yıllar önce çocuğumu geçirdiği bir hastalıktan kaynaklı hastaneye götürmüştüm. Biz hastanede sıra beklerken bir trafik kazası olmuş yaralıları kan revan halinde hastaneye getirmişlerdi. Onlar orada perişan haldeydi, çocukları ortada kalmıştı. Onlara orada yardımcı olduk. Çocuklarını kendi evime aldım. Sonrasında da o gün kurduğumuz o bağ hiç bitmedi. Bizi daha öncede buraya çağırmışlardı da gelememiştik nasip deprem sonrasınaymış. Allah onlardan razı olsun bize evlerini açtılar, Çarşamba haklı da bize yardımlarını esirgemiyor” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber