Berat GONCA

Berat GONCA

VALİ YALAN KONUŞMAZ!...

VALİ YALAN KONUŞMAZ!...

Devletin Samsun'daki en yetkili temsilcisi Samsun Valisi İbrahim Şahin’dir..

Devletin en yetkili temsilcisi olan Vali Şahin, Yakakent ilçesi Gündüzlü Mahallesi’nde, Çarşamba Gülyazı ve Ordu Mahallesi’nde, Salıpazarı merkezde, Bafra ilçesi Elifli Mahallesi’nde, Terme ilçesi Gülardı Mahallesi’nde ve Atakum Kulacadağ ve Kayagüney Mahalleleri'nde yaşanan lodosun etkisiyle elektrik tellerinin birbirine sürtmesi sonucu oluşan kıvılcımlardan yangınlar çıktığını beyan etmiş.

Devletin temsilcisi açıklamalarını tahminler ve dedikodular üzerine yapmaz. Devlet bir açıklama yapıyorsa elde önemli delil ve doneler vardır. Öyle olmalıdır. Eğer yangınların nedeni tam olarak belli değilse, "Gerekli incelemeler yapılıyor" der.

Sözkonusu yangınlardan biri Yakakent ilçesi Gündüzlü Mahallesi’nde meydana gelmiş ve o yangın nedeniyle sekiz ev yanmıştır.

Vali yangınları elektrik tellerine bağlarken, elektrik işinden hatırı sayılır paralar kazanan YEDAŞ, devletin açıklamalarını yalanlayan basın açıklaması yapıyor.

Ne diyor YEDAŞ?

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, vali Şahin'in açıklamaları üzerine, yangının meydana geldiği enerji nakil hatlarını giderek yerinde tespit ettiklerini belirtiyor ve, "Enerji hatlarımızda fiziki olarak yangına sebebiyet verebilecek tek bir durum yoktur. YEDAŞ ekipleri doğal afetlerle savaşırken, bu tür ciddi durumlarda tespiti yapılmadan, sadece ihbarlar ışığında yanlış bilgileri kamuoyuyla paylaşmanın doğru ve inandırıcı olmadığını belirtmek istiyorum" diyor.

Yani YEDAŞ bu açıklama ile valiye, "Yalancı" diyor.

YEDAŞ yangın olduğu saatlerde elektriklerin kesik olduğunu ve elektrik direklerinde bir problem olmadığını beyan etmiş...

Vali Şahin ne demiş yani, "Elektrik direkleri yıkıldı da yangın çıktı" mı demiş?

Hayır.

"Kablolar birbirine değmiş ve oluşan kıvılcımlardan dolayı yangın çıktı" demiş.

Tabii ki de yangınların yaşandığı yerlerde elektrik olmayacak, çünkü kablolar birbirine değdiğinde çıkan yangınla bir şekilde elektrikler zaten kesilecektir.

YEDAŞ ile Samsun Valiliği'nin yaşadığı polemikten isterseniz Sinop'a geçelim.

Ocak Ayında Sinop'ta bastıran kar ile yolların kapandığı ve yolları kapanan yerleşimlerde elektriklerin kesildiği biliniyor.

Elektrik kesintileri nedeniyle eski Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, yoğun kar yağışı sebebiyle kapanan köy ve mahallelere elektrik verilememesini eleştirerek, “YEDAŞ kar yağdığında gerekli tedbirleri almalı. Gerekirse helikopterle köylere gitmeli" ifadelerini kullanmıştı.

Vali Köşger, elektrik faturası ödemesini geciktiren vatandaşların anında elektriklerini kesen YEDAş'ın elektrikler kesildiğinde de anında müdahale etmesi gerektiğine işaret etmişti. Helal olsun Vali'ye.

YEDAŞ, Sinop Valisi Köşger ile de polemiğe neden olan basın açıklamaları yapıyor.

Para kazanırken iyi, hizmete geldiğinde "yan gel yat" oldu mu şimdi YEDAŞ?

Hangi çağda yaşıyoruz?

Ufak bir rüzgarda, ufak bir kar yağışında elektrikler kesilecek ve gaz lambaları ile millet aydınlanmaya çalışacak...

YEDAŞ servetine servet katacak ama paletli iş makineleri veya helikopter yatırımı yapmayacak ve milleti ufak bir afette karanlığa terk edecek...

Devletin bu YEDAŞ'tan çektiği ne?

Görüldüğü gibi valiler, YEDAŞ'tan hep şikayetçi. Çünkü vatandaş derdini, kendisini dinlemeyen YEDAŞ'a değil valiye yanıyor.

YEDAŞ'ı hizmet noktasında yatırıma davet ediyoruz...

Bir sonraki yazımda görüşmek umuduyla...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Berat GONCA Arşivi