Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Vali Şahin'le Bakmak ve Görmek

Vali Şahin'le Bakmak ve Görmek

Bazı şeyleri mesleğiniz ne olursa olsun ilk kez duyduğunuzda nasıl bir tepki verirsiniz merak ediyorum.

Bugün bir dostumla görüşürken Türk toplumunu her şeyde bilgili olduğu görülür. Kendilerini akıllı zannederler ama bilmezler ki cahil akıllılar. 

Bir kişi bir bilemediniz iki konuda bilgili ve bilinçli olur ve o konu üzerinde bilgi ve tecrübesinden yararlanılır. Yani her şeyi bilen kişi aslında hiçbir şey bilmeyen kişidir.

Bunları dile getirdikten sonra bu meslekten önceki yaptıklarımı ve yaşadıklarımı göz önüne getirdiğimde,

gazetecilik mesleğinde 10 yılı akın bir süreyi geride bırakmama rağmen daha öğreneceğim çok şeyin olduğunu görmek inanın beni o kadar heyecanlandırıyor ki...

Önceki gün Samsun Valisi İbrahim Şahin Çarşamba ziyaretinde bulundu. Vali Şahin'i aslına bakarsanız ilk olarak Bakan Çağatay Kılıç'ı ve basına verdiği kahvaltı toplantılarında tanıdım.

O nedenle Çarşambaya gelişinde tek bir soru sormadım. Bununda semeresini yıllardır dilimizde adeta pelesenk olmuş çivisiz cami ziyaretinde gördüm.

 Vali Şahin'in cami hakkında bilgi alırken imamın caminin yapımını anlattığı esnadaki anlattıkları ve hareketleri bu meslekte ne kadar gezersen gez, bilgi toplarsan topla, olay yaşarsan yaşa temelinin görmek değil, öğrenmek olduğunu fark ettim.

Cami yapımının insan iskeletinin andırdığını kol, bacak ve gövdelerden oluştuğunu anlatan imamın hele yüz yıllar öncesinde depreme dayanıklılık için kıble tarafında koyulan ve insanın bacaklarını andıran direklerde esneme payı verildiğini bununda caminin yüz yıllarca nasıl ayakta kaldığını açıkladığını açıklaması herkesi olduğu gibi beni de şaşırttı.

Dedim ya on yılı aşkındır bu ilçede dilimize pelesenk olan çivisiz caminin hakkında öğreneceğimiz daha neler varmış siz düşünün.

Yine bunu anlatırken çivisiz cami konusu aslında bahane. Çarşamba'da bilgili bilgisiz, tecrübeli tecrübesiz, yetkili yetkisiz herkesin bizim olduğu gibi öğrenmesi gereken çok konu var.

O nedenle diyorum ki herkes kendi işini iyi öğrenmeli, iyi çözüm yolları üretmelidir. O camiyi belki onlarca kez ziyaret ettik, haber yaptık

hocam derdi ki "Bakmak var görmek var, bakar kör olmayın"

Samsun Valisi İbrahim Şahin'in de Samsun'a baktığına değil tam tersine Samsun'da neler olduğunu gördüğüne inanıyorum. TRT gibi bir kurumdan sadece memleketine yakın diye Samsun'u seviyorum diye geldiğine de inanmıyorum.

Vali Şahin bence Samsun'da gördüklerini eksiklerini düzelterek gözde bir Samsun, huzurlu bir Samsun, modern bir Samsun için geldi. Bunu çok kısa zamanda herkes inanıyorum ki görecek.

Şimdi düşünüyorum da Vali Şahin Samsun'a gelmeden gündemi velveleye verenlerin Vali'nin gördüklerini bildikleri için eteklerinin tutuşmasından olsa gerek. Bu tutuşan etekler siyaset, iş dünyası, bürokrasi asıl şimdi bunu onlar düşünsün. Bir şey daha meslekte öğrendim ya o bana yeter.

Öğrendiğimin ne olduğunu merak ediyorsanız;

Samsun'da herkes her şeyi çok iyi biliyor. Herkes her şeyi bildiği için Çarşamba büyük bir köy söylemini sürekli kullananlar idarecisini, yöneticisini velhasıl yönetenlerini körü körüne yıprattığı için,

Samsun'un gelişmemesi için herkes birbirini ayağının altına çukur kazdığı için

Samsun'un gelişmesi adına değil haram ya da helal olduğuna bakmadan para kazanma hırsıyla Samsun'u bitirdikleri için,

Samsun'da var Samsun için al sloganını bile kirleten bir toplumun Vali Şahin'le birlikte öğreneceği ve öğreneceğimiz çok şey olduğunu inşallah kısa sürede herkes anlayacaktır.

Samsun'u gören ve bilen nesiller yetişmesini sağlayana kadar,

Mutlu ve (sağ)- lıcakla Kalın

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi