VALİ ŞAHİN’DEN ‘PKK’ AÇIKLAMASI

VALİ ŞAHİN’DEN ‘PKK’ AÇIKLAMASI
Samsun Valisi İbrahim Şahin, Karadeniz’de 2 PKK’lı grubun olduğunu birinin yakalandığını diğerinin ise kayıp olduğunu söyledi.

KARADENİZ’DE 2 PKK’LI GRUBUN BİRİ YAKALANDI DİĞERİ KAYIP

Karadeniz’de 2 PKK’lı grubun olduğunu birinin yakalandığını diğerinin ise kayıp olduğunu belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Cennet gibi bir vatanımız var. Bu vatana göz diken, huzurumuzu kaçıran terörün bütün mensuplarına da Allah belalarını veriyor, verecek inşallah. Bu gidiş sağlıklı bir gidiş değil, ama onların içinde oldukları bu girdap artık çıkılmaz bir noktada oldukları için canı pahasına onlarda mücadelelerini vermeye çalışıyorlar. Ama yapabilecekleri çok bir şey yok. Çünkü devletimiz son derece kararlı bir şekilde bu olayın üzerine gidiyor. Bugüne kadar yapılanların çok üstünde bir mücadele ile bu yapılıyor. Bizim bölgemizde de bu anlamda hassasiyet arz etmeye başladı. Çokça istihbari bilgiler geliyor. Biz olabildiğince dikkatli davranıyor ve tedbirlerimizi alıyoruz. Ama 2 tane grup buralarda sürtüyor. Bir tanesi Giresun’da bir karakola taciz ateşinde bulunmuştu. Diğer grup kayıp, çünkü telsiz görüşmelerini yapmıyorlar. Fakat bir taraftan da Kandil’den onlara tazyikte bulunuyorlar. ‘hadi biran önce bir eylem yapın, ses getirin’ diye. Onun için biz kamu görevlileri, vatandaşlar bu bölgede onlara fırsat vermeyeceğiz. Jandarma Komutanına da ve Emniyet Müdürüne de vatandaşlardan duyum gelirse bunlar arazide çalışan vatandaşların görüntüsü bile olsa gidin bizzat takip edin ve ilgili vatandaşa ‘biz baktık ama fındık toplayan ya da pancar kesen insanlar’ diye hem onları bilgilendirin, hem de bunların olmadığı ile ilgili bilgi sahibi olalım diye söylüyorum”

 

KALLEŞ MERMİLERİN ASKERİMİZE VE POLİSİMİZE GELMESİNİ İSTEMİYORUZ

Şehitlik mertebesinin herkese nasip olmadığını ifade eden Vali Şahin, “Ama bir taraftan da şehit cenazelerinin gelmesini hiç istemiyoruz. Çünkü biz biraz düşmanla açıkça çarpıştıktan sonra şehitliği sanki daha arzuluyoruz. Bu kalleşçe mermilere askerlerimizin, polislerimizin, güvenlik güçlerimizin hedef olmasını istemiyoruz. Gezi olaylarında çokça gündeme geldi. ‘mesele 1-2 ağaç değil, hala anlamadınız mı? diyenleri biliyoruz. Onun için bu olaylar Kürtlerin kendi isteklerinin yerine getirilmesi değil, tamamen dış güçlerin emrine gelmiş satılık insanların maalesef ülkemizi tacizden başka bir şey değil. Çünkü ülkemizin güzel gidişatı böyle devam ederse batılılar ‘ah, vah’ edeceklerdi. Bize biraz böyle ayaklarımıza pranga vurmaya çalışıyorlar. Ama bilsinler ki bu millet bu olumsuzların içersinden de çıkacaktır”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir