Vali Şahin'den Markalaşma Vurgusu

Vali Şahinden Markalaşma Vurgusu
Samsun TSO Yönetimi’ni kabulünde konuşan Samsun’un yeni Valisi İbrahim Şahin, kentte markalaşmaya olabildiğince önem vereceklerini söyledi

Samsun TSO Yönetimi’ni kabulünde konuşan Samsun’un yeni Valisi İbrahim Şahin, kentte markalaşmaya olabildiğince önem vereceklerini söyledi. Ziyarette konuşan Samsun TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu ise, yatırımcının ihtiyacına cevap verebilecek büyük bir OSB’ye ihtiyaç olduğunu ifade etti.

 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Samsun Valisi olarak atanan İbrahim Şahin’e, “Hoş geldin” ziyaretinde bulundu. Ziyarette, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Haluk Akyüz ve Mustafa Kemal Şahin, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Hızır, Ercan Albayrak, Orhan Bülbüloğlu, Ayhan Çakır, Necdet Yeşilyurt, Oğuzhan Serinkaya, Meclis Başkan Yardımcısı Bayram Akyüz ve Meclis Katip Üyesi Hüseyin Kurt hazır bulundu.

 

Samsun’da yeni bir OSB’ye ihtiyaç var

Ziyarette konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, Vali İbrahim Şahin’e yeni görevinde başarılar dilerken, Oda olarak yürüttükleri bazı çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Samsun’da kurumlar arasında sağlanan birlikteliğin Vali İbrahim Şahin döneminde de artarak devam edeceğine inancının sonsuz olduğunu ifade eden Başkan Murzioğlu, “Samsun, bölgesinin en önemli ve en büyük kenti. Kentimizde son dönemde lojistik köy projesinden Fuar ve Kongre Merkezi’ne, Teknopark’tanGıda OSB’ye kadar büyük ve önemli projelerin hayata geçmesi birlikte hareket etmenin ürünleri. Bizim Oda olarak tek derdimiz ihracatı nasıl artırabiliriz. Samsun 130’dan fazla ülkeye ihracat yapan bir kent. Türkiye’nin en büyük ilk 500 ve ikinci 500’ü arasında firmalarımız da var ama maalesef ihracatımız istediğimiz noktada değil. İhracatımızı artırmak için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bunlardan bir tanesi de ‘İhracat Master Planı’ çalışmamız. Bu çerçevede çalışmalarımız devam ediyor. Ama en önemlisi Samsun’da yeni bir büyük organize sanayi bölgesine ihtiyaç olması. Merkez OSB’de doluluk oranı yüzde 100 durumda. Şehre 40 kilometre uzaklıktaki Kavak OSB’ye maalesef dışarıdan yatırımcı gelmiyor. Dışarıdan gelecek yatırımcı, kuracağı tesisin limana, havayoluna, demiryoluna ve karayoluna yakın yerde olmasını istiyor. Yatırımcı, gerek üretilen ürünün sevkiyatının kolaylığı bakımından, gerek yan sanayiye erişim kolaylığından gerekse istihdam bakımından OSB’nin ulaşım ağlarına yakınlığını ve merkezi konumunu bir avantaj olarak görüyor ve bu saydığım kriterleri talep ediyor.Eğer kentimizin ihracatını, üretimini, istihdamını artırmak istiyorsak dışarıdan gelecek yatırımcının da taleplerine cevap verebilecek büyük bir OSB’yi mutlaka Samsun’a kazandırmalıyız. İstediğimiz özellikteki büyük bir OSB sadece Samsun’a değil, bölgesine de önemli katkı sağlar. Bu konuda Oda olarak üzerimize ne düşüyorsa gerekeni yapmaya hazırız” dedi.

 

Kararlı ve istikrarlı olursak başarırız

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, “Sanayileşme ülkemizin ve şehirlerimizin kalkınmasının dinamosudur. İş adamlarımızın işlerinin iyi olması her zaman bizleri sevindirir. İş adamlarımızın iyi olması demek, şehrimizin ve ülkemizin kalkınması demek. Allah iş adamlarımıza kolaylık versin. Üretmek, istihdam yaratmak kolay değil. Bisikletten düşmemek gibi sürekli pedal çevirmek gerekiyor. Bundan sonra nasıl daha iyisini yapabiliriz için inşallah sık sık bir araya gelip, beyin fırtınası yapacağız. Artık dünyada markalaşma çok önemli. Kendi ürünlerimizi, ürettiklerimizi olabildiğince markalaştırmamız lazım. Markalaşmaya büyük önem göstereceğiz. Bunun için de gerekiyorsa tecrübeli akademisyenlerle, işadamlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle bir araya gelip çalıştaylar, toplantılar yapacağız. Ürettiğimiz ürünleri markalaştırarak önce Türkiye’ye sonra da dünyaya nasıl taşırızı hep birlikte tartışacağız. İfade ettiğimiz şekildeki yatırımcının ihtiyacına cevap verecek organize sanayi bölgesi için de hep birlikte oturup konuşuruz. Bu konuda da kararlı, istikrarlı durursak başarabiliriz diye düşünüyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir