Vali Şahin'den çarpıcı açıklamalar

Vali Şahinden çarpıcı açıklamalar
Haber Expres Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erol Şeker'i makamında kabul eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, çarpıcı açıklamalarda bulundu

 Şahin, "Samsun' da eğitimde hedeflere mutlaka ulaşılacak" dedi.

"Eğitimde 30 dan ilk 10 arasına girmek"

Göreve gelmesi nedeni ile hayırlı olsun temennilerini iletmek ve aynı zaman da Samsun'a yapılacak yatırım ve projeler hakkında görüşmelerde bulunmak üzere Haber Expres Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Erol Şeker'i makamında kabul eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Samsun Türkiye'nin ilk 16'ncı sırasında ki bir şehir oalrak herkesin gözdesi ko0numunda bulunuyor. Bu vesile ile Samsun' da özellikle eğitim alanında hedefi olan bir şehir olmak bizim en birinci vazifemizdir. Bu vesile ile Samsun bu gün eğitim alanında Ülke sıralamasında 30'ncu sıralarda bulunuyor. Bu durumdan çıkmak ve başarıyı elde edebilme adına geldiğimiz ilk günden itibaren eğitimde başarı için mücadeleye kararlıyız. Eğitim alanında ne olursa olsun 3 yıl içinde mutlaka ilk 10 içine girmeliyiz" dedi.

"72 aylık çocuklara yüzme kursları başlattık"

Vali Şahin, "Eğitim de başarı için çeşitli projeler üretiyoruz. Mesela il genelinde 72 ayını doldurmuş, yani ilk okula başlayan çocuklarımıza yüzme kursları açtık. Bu kurslar için Gençlik ve Spor Bakanlığımız aracılığı ile kursa giden çocuklarımıza gözlük, bone, yüzme giysileri, bornoz gibi malzemeler tedarik ettik ve çalışmalara başladık. Bu proje ile çeşitli yarışmalar da düzenleyerek bunu en kısa sürede ilçelere de yayarak eğitime destek vermeyi hedefliyoruz. Eğitim kalitesi yükseldikçe eğitimde ki başarı da  artacaktır. Samsun'un acil olarak eğitimde büyük bir hamle ve atak yapması kaçınılmaz" dedi.

"Eğitim önce evde ailede başlar"

Eğitimde başarı elde edilebilmesi için alt yapının tam olması için hemen başarının beklenmesi biraz abes olacaktır. Çünkü bu yıl biliyorsunuz Milli Eğitim Bakanlığı ve dolayısı ile Samsun İl ve ilçelerinde ki bu yıl yeni Okul Müdür atamaları gerçekleştirildi. Bu da ister istemez sıkıntılı bir sürecin yaşanılmasına neden oldu ifadelerini kullanan Vali Şahin, "Ülkede her şey yasaklanırsa olmaz. Önemli olan insanları ve özellikle çocuklarımızı eğitime yönlendirecek argümanları ön plana çıkartmalıyız. Bu vesile ile eğer çocuklarımızı önce aile içinde iyi eğiterek bilgili ve kültürlü yetiştirdiğimiz anda problemin çoğunu çözmüş duruma geleceğiz demektir. Yani eğitim önce evde ailede başlamalıdır. Aile içinde eğitimli bireyler yetiştirildiği takdirde, yasal olmayan olayların içine düşmüş çocuklar sayısında azalma olacaktır. Günümüzde trafik kazalarından alın, adam öldürme, bıçaklama, yaralama gibi istenilmeyen mefhum olaylar da olmayacaktır. Eğitim her şeyin başı olması düşüncesi ile Eğitimde bu yıl olmasa bile gelecek yıl mutlaka ilk 10 içinde yer alacak konuma gelmemiz gerekiyor ve bunu da başaracağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

"Bonzai ve uyuşturucu sorunu eğitimle sona erdirilir"

Samsun' da göreve aşlamasının ardından bonzai haberlerine çok yer vermeyin söyleme sebebimiz nettir. Biliyorsunuz algı çok büyük etken bazı istenmeyen olaylarda. Bu ve benzeri zehrin haberleri çok yaygın yapıldığı sürece algı oluşur ve genç nesil dediğimiz çocuklarda özenti ve merak başlar ki bu nedenle de bu kimyasal veya diğer zehir, uyuşturuculara yönelen gencecik çocuklarımız heba olup gitmektedir. Televizyonda şiddeti çok sık gösterirseniz şiddet artar, veya başka ailenin tasvip etmediği bir olay sürekli gündem de tutulursa merak ve o yasak olana meyil artar. Bu bilinci eğitimle birleştirerek algıyı tersine döndürmek ve böylece de çocuklarımıza daha temiz ve  daha güvenilir, eğitimli, kaliteli, başarılı bir gelecek hediye etmiş oluruz. Aileler çocuklarının suçlu olması için yetiştirmez. Eğitimli nesiller yetiştirdiğiniz anda suç oranı da düşecek ve başarı da onunla birlikte gelecektir" şeklinde açıklamalarda bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber