Vali Şahin, "Soruşturmaları titizlikle yürütüyoruz"

Vali Şahin, "Soruşturmaları titizlikle yürütüyoruz"
Samsun Valisi İbrahim Şahin, FETÖ/PDY Terör örgütü ve gündeme dair açıklamalarında Samsun çoğu illerimizden daha fazla tutuklama ve gözaltılar da bir çok il'i geri de bıraktı diyerek dikkat çekici ve çarpıcı açıklamalarda bulundu

Samsun Valisi İbrahim Şahin, OHAL Valiliği yetkilerinin ve FETÖ/PDY Terör örgütü ve gündeme dair açıklamalarında Samsun çoğu illerimizden daha fazla tutuklama ve gözaltılar da bir çok il'i geri de bıraktı diyerek dikkat çekici ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

' OHAL ve devlet sorumluluğunu bilerek görevimize özen gösteriyoruz'

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Ülkemizde büyük bir sıkıntı ve sorun yaşanmasına neden olan hain FETÖ/PDY terör örgütü haberleri ve polemiklerle birlikte OHAL'e de değinen Samsun Valisi İbrahim Şahin, "OHAL süreci öncesinde olsun içinde olsun, OHAL kaldırıldığı günden sonra da görev ve çerçevesi bellidir. OHAL Valisi olarak büyük yetki ve sorumluluklar var. Bu yetkileri bazılarının kullanmamı çok istediğini de biliyorum. Ancak OHAL ve devlet sorumluluğunu bilerek görevimizi yapmaya özen gösteriyoruz.

'FETÖ/PDY ve PKK Terör örgütleri konusunda titiz çalışıyoruz'

OHAL' de yetki çok fazla olabilir, ancak biliyorsunuz özellikle FETÖ/PDY, PKK ve diğer Terör Örgütleri konusunda da aşırı biçimde ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de gerçek bilgilerle ilgili makamlarımıza sürekli geliyor. Yetkili makamlarımız bu konu da çok titiz bir çalışma yapıyor. İlk günlerde ki yoğun bilgi ve belge akışı artık yavaşlamış gibi görünse de artık daha gerçekçi, sağlam, temiz bilgilerle dolu belgelerin yargıya ve emniyete ulaşmaya başlaması bizleri ve yetkili yargı makamlarını da daha titiz ve sağlıklı kararların vermesi aşamasına getirmiş durumdadır."

'Pasaport el konuldu yalanı'

Yaygın basında hakkında çıkan pasaport iddialarına da isim vermeden değinen Vali Şahin, "Mesela Türkiye'nin çok yakından okuduğu ve takip ettiği bazı gazete ve internet medyasının sorumsuz, bilgi kirliliği için de iddia ve iftira kampanyaları çok büyük bir tehlikedir. Bir gazete de 5 Valinin pasaportuna el konulduğunu, Kimse yok mu Derneğine bağışlar yaptıklarını ve Bank Asya hesabı olduğunu iddia ediyor. Bu konu da ismi geçen Valiler yasal haklarını kullanacaklardır.

'1 lira değil,1 kuruş ispatlasın istifa ederim'

İçişleri Bakanlığımızdan yapılan açıklama ile bu haberin yalan olduğu ve bu konuda hiç bir işlemin olmadığı belirtilmiştir. Bu konuda yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım. Şehrin yöneticisi olarak sorumluluğumun bilinci ile şimdilik şunu söyleyebilirim. Hakkım da bahsedildiği gibi Kimse yok mu derneğine veya Bank Asya'ya bir lira değil, bir kuruş bile yatırdığım ispatlansın tüm devlet görev ve yetkilerimden anında ayrılmaya söz veriyorum." diyerek çok ciddi ve kararlı olduğunu net ifadelerle cevapladı. 

'Öldürmeyen yara güçlendirir'

Vali Şahin, "İnsanları pasaport vize yasağı iddiaları gibi gerçek olamayan ithamlarla karalamak vatandaşlar için sıkıntı doğuracağını belirterek, yayınlayan medyanın ise bu yaptığının basın ahlakına uymadığını belirterek, bir söz vardır "Öldürmeyen yara güçlendirir." Bu iftiraların ortaya çıkması ile belki yaralanıyor, üzülüyor, hırpalanıyoruz. Biz de insanız ve ister istemez üzülüyor, yıpranıyoruz. Bu nedenledir ki; her iftira ve yalan ve iftiralar bizi daha da güçleniyor ve görevimiz ve başarılarımızı da daha akılcı ve daha devlet sevgisi ve şevki ile sürdürmemizi sağlıyor.

'Şimdilik fazla bir şey söylemek doğru değildir'

Ülkemize yaşatılan 15 Temmuz hain darbe girişimi ile büyük ve sıkıntılı bir sürece girilmiştir. Devlet olarak bu hain saldırı ve kalkışmayı gerçekleştirmeye kalkışan FETÖ/PDY Terör örgütü ve diğer iş birlikçileri hakkında devlet olarak gereken hassasiyet ve titiz çalışmalar yapılarak, çok sayı da kişi hakkın da yargılama süreci sürüyor. Bu konuda şimdilik fazla bir şey söylemek doğru değildir.

'Samsun'u diğer İl'lere göre kıyaslamak doğru değil'

Ancak şu çok iyi bilinmelidir ki; FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik yapılan araştırma, gözaltı, tutuklama ile yargılama sonuçları hakkın da hiç kimse Samsun'u; Sinop, Amasya, Tokat, Ordu ile kıyaslamamalıdır. Bizim nüfusumuz ile diğer bahsedilen illerin nüfusu bir değil. Bu yapılanma da o illerle aynı değildir. O İllerimizin nüfusu kadar Samsun' da FETÖ/PDY Terör örgütü üyesi iddiaları ile çok sayıda gözaltına alınan veya tutuklananların sayımız gözden kesinlikle kaçırılmamalıdır. Ayrıca bu örgütün Samsun yapılanması hepsinden daha köklü ve daha büyük olduğu iddiaları da dikkat çekiyor."

'Yaşananlara halk ve basın duyarlı yaklaşmalıdır'

FETÖ operasyonları Samsun' da titizlikle ve dikkatli şekilde sürdürülmektedir. Bu konuda sabırlı olup, bilgi belgesi olanların baştan beri Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği gibi yargıya gidilmesi ve konuların takip edilmesi sağlanmalıdır cümleleri ile dikkatli ve titiz bir açıklama yapan Vali Şahin, "Bu noktada halkımızın ve basının daha duyarlı, hassas olması ve olaylara bu anlayışla yaklaşmasını bekliyoruz.

'Kripto çalışanları da çıkartmamız gerekiyor'

Bu konuda halkımız da, basınımız da müsterih olmalıdır. Suçsuz kişileri de töhmet altında bırakmak bizim içinde, iddia eden kişiler için de  en büyük sıkıntıdır. Çünkü görevimiz gereği halkımızı sıkıntıya sokmadan, devlet kurumları içinde yuvalanmış bu hainleri bulup çıkartmak ve kripto olan ve gizlenmeye çalışanları da ortaya çıkartmak ve bu sayede işimizi adaletli biçimde yapma zorunluluğu gerektiriyor." dedi

HABER-FOTO: Ayhan GONCA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel