Vali Şahin' Ezber Bozacağız' dedi

Vali Şahin Ezber Bozacağız dedi
Samsun Valisi İbrahim Şahin'in basına verdiği kahvaltıdaki açıklamaları gündemde ki yerini korumaya devam ediyor. Şahin'in, " Klasik gazetecilik bitti Samsun Basını olarak kağıt baskıdan dijital alana geçmek gerekiyor. Konvansiyonel mantığı bırakıp globa

Basına mensuplarıyla tanışmak isteyen ve düşüncelerini paylaşmak amacı ile düzenlenen kahvaltıda çarpıcı açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Şahin,  tarımdan, turizme ve yazılı basına dair birçok konuya değindi. Vali Şahin, konuşmasına, "2 akıl 1 akıldan üstündür. Projelerde desteklerinizi bekliyorum.  Gelişen teknolojiyle birlikte yazılı basın, kağıt gazetelerin ömrü bitmek üzeredir. Dünyada biliyorsunuz iki büyük yazılı basın mevcuttur birisi İngizliler'in Newsweek'i ve Amerikalıların Times gazeteleri. Newsweek yaklaşık bir asırlık gazete ve geçtiğimiz yıl ömrünü tamamladığını belirterek kapandı. Ama görüyorsunuz ki teknolojiye ayak uydurarak internet haberciliğinde yoluna  aynı şekilde devam etmektedir. Times ise direnmeye devam ediyor" dedi.

vali1.20141110114829.jpg

"Bu bağlamda Türkiye'de de kağıt gazeteler yavaş yavaş ömrünün tamamlamaktadır. Bugün burada bile baktığımızda bunun örneklerini görmekteyiz. O zaman bizde bu teknolojiyi kullanıp kendimizi yenilemeliyiz ifadeleri ile devam eden Şahin, "TRT de bunu başardık kağıt medyamız olmasa da televizyonculuk alanında onlarca kanal açıp teknolojiyle entegre etmeyi başardık. Göreve gelmeden önce TRT zarar eden bir kurumdu. TRT de devrim yaptık bizden önce 2006 yılında iki binasının satarak maaşının zar zor ödeyen kurumdan kısa sürede 15 kanala çıktık ve ezber bozduk. Böylelikle en çok zarar eden kurumdan Türkiye sıralamasında otuzuncu sıralara yükselerek başarılı kurumlar arasında ödül almayı başararak bu değişimi sağladık" dedi.

Vali İbrahim Şahin, "Klasik gazetecilik bitti. Samsun Basını olarak kağıt baskıdan dijital alana geçmek gerekiyor yani konvansiyonel mantığı bırakıp global medyayı yaratalım.  Gençlerle ilgili ileriye dönük planlarımızı yapmalıyız. İletişim Fakülteleri bizim için çok önemli işin aslına bakacak olursak. Bu konuyla ilgili yaşadığım üzücü bir olayı siz basın mensuplarıyla paylaşmak isterim.  Geçen gün OMÜ Rektörümüz Akan'la birlikte İletişim Fakültesi Dekanını ziyaret ettim ve bazı görüşmeler yaptık. Bu esnada İletişim Dekanı benden TRT genel müdürlüğündeki eski bilgisayarları ve stüdyo yapımı için iletişim okuyan öğrencilere destek istediğinde nazikçe reddettim. Çünkü; İletişim Fakültesindeki öğrenciler  yirmi yıl geride olan bir teknolojiyi değil yirmi yıl ilerideki bir teknolojiyi öğrenmeleri gerekiyor, gençler bizi bu şekilde geleceğe taşıyabilir" dedi.

İletişim Fakültesinin varlığını büyük bir fırsat olduğunun dile getiren Vali Şahin "Globalleşmek için iletişimin varlığı bizim için çok önemli. Mutlaka yeni bir açılım yapmamız gerekiyor yıllarca batı bizi nasıl etkilediyse bizde onları etkileyecek çalışmalar yapmalıyız" diyerek iletişim fakültesinin varlığına dikkat çekti. Samsun Valisi İbrahim Şahin "Sizin için fırsat olduğumu bilmenizi isterim yedi yıl boyunca TRT Genel Müdürlüğü yaptığım için basın mensuplarını daha iyi anladığımı ve sizlere bu konuda yardım edebileceğimi düşünüyorum. Samsun Basınından bazı arkadaşların röportaj sırasında gizli dediğim konuşmaları 'Vali gizli dediği konuşmalarında şunu şunu da anlattı'  manşetleri ile gündeme  taşıması beni şaşırttı. Bunları da görmeliymişiz, bunları da Samsun'da gördük. Samsun basınının bu kadar güçlü olduğunun biliyordum ama daha güçlü olmamız gerekiyor. Biz bunun için global medyaya yönelmeliyiz diyorum. Neden Karadeniz Bölgesinde ve daha fazla alana haberciliğimizi taşımayalım. Birbirimizi tanıyacağız ve benim de bu yöreden biri olduğumu anlayacaksınız. Samsun Medyasını yükseltmek ve bölgesel, global medya olma yolunda ilerletmek istiyorum."

Haber-Foto: Esra TORUN - Elifnur TURGUT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber