Vali Güzeloğlu, Mersin Barosu’nun etkinliğine katıldı

Vali Güzeloğlu, Mersin Barosu’nun etkinliğine katıldı
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, büyük bir dönüşümü başaran Türkiye’nin, sürdürülebilirliği ve sürekliliği sağlayacak bir doğal kaynağı olmamasına rağmen Cumhuriyete inanan fertleri ile dünya çapında büyük başarılar elde ettiğini söyledi

 

Vali Güzeloğlu, Mersin Barosu’nun Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıldönümü dolayısıyla düzenlediği etkinliğe katıldı. Mersin Baro Başkanı Hulki Özel tarafından karşılanan Güzeloğlu, baronun Gökdelen 16. kattaki hizmet biriminde gerçekleştirilen etkinlikte, Kırgizistan İktisat ve Girişimcilik Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı görevini yürüten Ali Şahinoğlu tarafından hazırlanıp sunulan “Çanakkale’den Cumhuriyete Mustafa Kemal Atatürk” konulu şiirli-müzikli anlatıyı izledi. Sunum öncesinde bir konuşma yapan Güzeloğlu, Cumhuriyetin ataların canı ve kanıyla kazanıldığını vurgulayarak, “Cumhuriyet rejimi, atalarımızdan bizlere kalan en büyük mirastır. Halkın doğrudan yönetime katıldığı ve kendisini yönetecek olanı yine kendi iradesiyle belirlediği Cumhuriyet, Türk Milleti'nin karakterine en uygun düşen rejimin adıdır" dedi.

Cumhuriyetin sosyal hukuk devleti, laiklik ve çağdaş değerlerle buluşması gerektiğinin altını çizen Güzeloğlu, "Cumhuriyetin değişimi ve yenileşmeyi içermesi gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti de sonsuzluk yolculuğuna her 29 Ekim'de değişerek ve gelişerek devam edecektir. Ülkemiz bölgesinde ve küresel ölçekte ilerleyen demokrasisi, güçlenen ekonomisi, genç-girişken nüfusu ile bilimden teknolojik altyapıya, tarımdan sanayiye ve hizmetler sektörüne kadar büyük bir dönüşümün hazırlayıcısı olmuş, dünya üzerinde iddialı bir devlet haline gelmiştir. Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi 'Az zamanda çok büyük işler yapılmıştır.' Türkiye büyük bir dönüşümü başarmış, sürdürülebilirliği ve sürekliliği sağlayacak bir doğal kaynağı olmamasına rağmen Cumhuriyete inanan fertleri ile dünya çapında büyük başarılar elde ederek daha ötesini hedeflemiştir. Mersin de ülkemizin gelişmesine ve Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümüne denk gelen 2023 yılı hedeflemesine büyük katkılar koyan bir büyükşehirdir. Ülkemizin her alanda tanınan kenti olan Mersin, dünya çapında bir yerleşim merkezinin adıdır. Mersin Barosu da ilimizi zenginleştiren, Mersin'de adalet sisteminin temin edilmesinden başlayarak sivil ve sosyal konularda kente katkı koyan bir kurumumuzdur" diye konuştu.
Bir önceki görev yeri olan Samsun'daki eski Valilik binasının kendisi tarafından Samsun Barosu'na tahsis edildiğini de aktaran Güzeloğlu, baroların kurumsal kimliğinin güçlenmesinin kent kimliğine katkı koyduğuna inandığını kaydederek, "Mersin'deki görevim süresince de Mersin Barosu'na güzel bir hizmet noktası kazandırmaya destek sağlamanın mutluluğunu yaşıyorum" ifadesini kullandı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar payidar kalacağına vurgu yapan Güzeloğlu, sözlerini şöyle noktaladı: "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyeti canı ve kanı pahasına bizlere armağan eden başta Atamız'ı, silah arkadaşlarını ve Cumhuriyetimizin korunması noktasında hayatlarını feda eden şehitlerimizi saygıyla anıyor, gazilerimize sağlık diliyorum. Ne mutlu Türküm diyene. Ne mutlu Cumhuriyetin altında özgürce yaşayan bizlere."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir