VALİ DAĞLI'DAN BAYRAM UYARISI

VALİ DAĞLI'DAN BAYRAM UYARISI
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi önemli uyarılarda bulunarak, "Kesinlikle bayramda koronavirüsü artıracak faaliyetlerde bulunmayalım. Bu yılda bayramı izole bir şekilde geçirelim." dedi

8-035.jpg

Samsun Valisi Zülkif Dağlı Çarşamba ilçesinde protokol eşliğinde Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının evlerinde ziyarette bulundu. Şehit ailelerine hem teselli etmek amacıyla hem de bayramlarını kutlayarak çocuklara hediye vermek için yaptığı ziyarette bayram öncesi önemli açıklamalarda bulunan Vali Zülkif Dağlı, " Çarşamba ilçemizde Covid sebebiyle kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımızı ziyaret etmek istedik. Bildiğiniz gibi Samsun ilçemizde 12 tane sağlık çalışanımızı bu virüsten dolayı kaybettik. Bizlerde en azından ailelerini ziyaret edip, biraz teselli etmek istedik.Son dönemde virüs azaltma trendine girse de maalesef hala devam ediyor.Ama Allah’a şükür diyelim 4 hafta 5 hafta önceki gündemine oturduğumuz ilk sırada yer aldığımız durumumuz yok. Önceki haftalar itibariyle 40. sıraya düşmüştük. Muhtemelen bugün yarın tekrar açıklanır. Biraz daha iyi olacağımızı düşünüyoruz. İnşallah maviye ilk ulaşanda biz oluruz. Süreci, tüm sağlık çalışanlarımızla, yine kaymakamlarımızla, belediye başkanlarımız ve kolluk kuvvetlerimizle birlikte devam ettiriyoruz."dedi.

"Bu yılda sabretmek durumundayız"

Bayramda vatandaşların evlerde bayramlarını idrak etmesi konusunda çağrıda bulunan Vali Dağlı, "Şuanda bizleri düşündüren bayram günleri var. Çok dikkatli olmamız gerekiyor.Eski bayramları bu yılda yaşayamayacağız. Bu yılda sabretmek durumundayız. Birbirimize gidip gelmeden, sadece kendi ailemiz ile bayramlaşarak bayramımızı geçirmeliyiz. Ülkemiz 4 kez ‘pik’ yaşadı. Tüm Çarşambalı vatandaşlarımıza da çağrıda bulunmak istiyorum. Kesinlikle bayramlarını evlerinde geçirsinler ve birbirlerine gidip gelmesinler. Akrabama gidiyorum diye bir olay yok.Akraba deyince o da başka bir yerde yaşayan bir aile sonuçta. Bulaşın bu şekilde bulaştığını biliyoruz." diye konuştu.

Tavsiye değil mecburiyet

Ayrıca Dağlı, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinde yaşanan il dışı toplu vaka durumlarını hatırlatarak il dışından gelen vatandaşlara şu sözlerle uyarılarda bulunarak; “İl dışından gelen vatandaşlarımız tarımda çalışmak veya buna benzer gerekçelerle geldiyse evinden çıkmamasını ve yakınları ile kesinlikle temas etmemesini biz buradan tavsiye ediyoruz. Bu durum tavsiyeden ziyade zaten bir mecburiyet. Muhtarlarımız, kolluk kuvvetlerimiz durumu takip ediyorlar. Vatandaşlarımız evlerinden çıkmasınlar başkaları ile temas etmesinler.Aksi takdirde aynen eskiye döner ve tekrarı yaşarız.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen ziyarette, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’ya, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Begen, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Mustafa Kemal Çelik, İlçe Sağlık Müdürü Şevki Gülay,  Yeşilırmak Cemiyeti Derneği Başkanı Erol Şeker, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Ahmet Yılmaz eşlik etti.

Ziyarette bulunulan ailelerin çocuklarına hediye takdimi sonrası, Vali Zülkif Dağlı ilçeden ayrıldı.

HABER: Büşra KOCATAŞ- Yağmur AYAN

3-150.jpg7-048.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber