VALİ AKSOY’DAN “ELELE PROJESİ” AÇIKLAMASI

VALİ AKSOY’DAN “ELELE PROJESİ” AÇIKLAMASI
SAMSUN VALİSİ HÜSEYİN AKSOY: - “PROJENİN YÜRÜTÜLDÜĞÜ 4 İLDE (AMASYA, ÇORUM, TOKAT VE SAMSUN ) ALAN TARAMASI FAALİYETLERİ YAPILMIŞ OLUP, PROJENİN TR83 BÖLGESİ’NDE YER ALAN 4 İLDE TANITIM TOPLANTILARI DEVAM ETMEKTEDİR”

 
Vali Aksoy yaptığı açıklamada, “Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ilimizde yürütülen ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği, Orta Karadeniz Engelliler Derneği ve Mozaik İnsan Kaynakları Geliştirme Derneği’nin proje ortağı olduğu, ‘Elele Projesi’ 2012 yılı Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında finanse edilmektedir. 28 Şubat 2013 tarihinde başlayan projenin uygulama süresi 10 aydır. Bu projenin amacı; Samsun, Tokat, Amasya, Çorum illerinde farklı engel gruplarına yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere, kamu kurumları, yerel yönetimleri bir araya getirerek ‘engellilik, engelli hakları, hak temelli yaklaşım, savunuculuk, ayrımcılıkla mücadele’ konularında bilgi düzeylerini geliştirmek, ayrımcılıkla mücadele süreçlerinde etkinliklerini artırarak, farklı engel gruplarına yönelik faaliyet gösteren engelli STK’ların görünürlüğünü artırarak, karar alma süreçlerinde yer almalarına destek olmak, engelli STK’ları, kamu kurumları ve yerel yönetimler arasında bir arada çalışma ve işbirliği kültürünü geliştirmek, iletişim ağlarını güçlendirmek ve engellilere sunulan hizmetlerde ‘hak temelli’ bir yaklaşımın önemini kamuoyunun gündemine taşımaktır” dedi.
Vali Aksoy proje hakkında şu bilgileri verdi: “ ‘Elele Projesi’nin hedef gruplarını; TR83 Bölgesi’nde (Samsun, Tokat, Amasya, Çorum) engelli alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları (sağlık, eğitim, sosyal hizmetler, sosyal güvenlik vb.) ve yerel yönetimler oluşturmaktadır. Proje kapsamında 4 ilden 80 temsilcinin proje kapsamındaki eğitimlerden yararlanması beklenmektedir. ‘Elele Projesi’nin iki temel faaliyeti bulunmaktadır. Bunlar Analiz çalışması ve Eğitimlerin verilmesi faaliyetleridir. Analiz çalışması; TR83 Bölgesi’nde engelli alanında çalışan ve hizmet sunan tüm sivil toplum kuruluşlarının, kamu kurumlarının ve yerel yönetimlerin isim, iletişim ve sundukları hizmet bilgilerinin de yer alacağı bir mevcut durum analizi yapılacaktır. Eğitimlerin verilmesi; proje kapsamında tüm katılımcılara üç günlük eğitimler verilmesi planlanmaktadır. Sivil toplum, örgütlenme ve demokrasi, engellilik, engellilere yönelik (ayrımcılıkla ilintili) ulusal ve uluslararası mevzuat ve sözleşmeler, Hak temelli yaklaşım, savunuculuk, ayrımcılıkla mücadele, Katılım nedir?, Karar verme süreçlerine katılım stratejileri, katılımın farklı boyutları, katılım için araç ve yöntemler, karar verme süreçlerine katılım mekanizmaları, Türkiye’den ve Dünya’dan örnekler, Türkiye’de ve ilimizde engellilerin katılımının durumu ve çözümler, katılım için strateji geliştirme, ağ kurma, diyalog ve kurumlar arası iletişim konularında tüm katılımcılara eğitim verilecektir. Bu proje sonunda; analiz faaliyeti ile TR83 Bölgesi’nde engelli alanında faaliyetlerini sürdüren STK’lar, kamu kurumları ve yerel yönetimlerin genel bir profili çıkartılarak, bu alanda hizmet sunan kurumların görünürlüğünün artırılması, TR83 Bölgesi’nde yer alan 80 engelli STK, kamu kurumu ve yerel yönetimde görev alan karar verici/meslek elemanlarına ‘engellilik, engelli hakları, hak temelli yaklaşım, savunuculuk, ayrımcılıkla mücadele’ konularında eğitimler verilerek bilgi düzeyleri ve farkındalıklarının geliştirilmesi, bilgilendirme ve tanıtım toplantıları ve materyalleri ile kamuoyunun konu hakkındaki farkındalıkları geliştirilerek ‘hak temelli yaklaşım’ ile ilgili olarak kamuoyunda farkındalık oluşturulması ve bölgedeki engelli STK’larının, kamu kurumlarının ve yerel yönetimlerin bir arada çalışma ve işbirliği kültürünün geliştirmesi ve iletişim ağlarının güçlendirilmesi sonuçlarının elde edilmesi amaçlanmaktadır.”
Samsun Vali Aksoy açıklamasını şöyle tamamladı: “Proje kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalarda; proje kapsamında yürütücü birim ve ekip kurulmuş olup, projenin tanıtım faaliyetleri yürütülmektedir. Ayrıca projenin yürütüldüğü 4 ilde (Amasya, Çorum, Tokat ve Samsun ) alan taraması faaliyetleri yapılmış olup, projenin TR83 Bölgesi’nde yer alan 4 ilde tanıtım toplantıları devam etmektedir.”

untitled-2.20130724124502.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel