Vali Aksoy’dan Arıcılara ‘İhracat’ Çağrısı

Vali Aksoy’dan Arıcılara ‘İhracat’ Çağrısı
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Samsun’daki arıcılarımızdan hedeflerinin iç piyasa değil, dış piyasa olarak öngörmelerini ve buna göre üretim yapıp kendilerini geliştirmelerini istiyoruz” dedi

 

Türkiye’nin arı üretiminde dünyada söz sahibi olan ülkelerden birisi olduğunu belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Yıllara göre farklılıklar göstermekle birlikte bazen dünya ikincisi bazen dünya dördüncüsü konumunda üretimini gerçekleştiren bir ülkedir. Bu üretimde ürettiği balın belirli bir kısmını da ihraç eden bir ülke konumundadır. Bu anlamda ürettiğimiz ürünün hem insan sağlığı açısından herhangi bir olumsuz ortamla karşılaşmaması hem de dünya standartlarında en üst kaliteyi yakalayabilmek adına yapacağımız çalışmalarda üzerine koyacağımız bir takım farklı durumları bugün hocalarımız bizlerle paylaşacak. Samsun’da Türkiye’de bal üretiminde ilk 10 içersinde yer alıyor. Bunu daha iyi bir noktaya taşıyabilmek sizlerin bu alanda yapacağı kaliteli bal üretimine bağlı. Ürettiğimiz balların Türkiye içersinde tercih edilmesine bunun da ötesinde benim sizlere hedefim olarak öngördüğümüz ihraç edilebilir bir bal üretimini ortaya koymamızdır. Samsun bu konuda yeni bir birikime sahip. Bu birikimimizi biraz daha titiz bir çalışma ile ihraç edilebilen bir bal üretimine getirmemiz gerekiyor. Bunu yaparken de biraz da dikkat edeceğiz ve duyarlı çalışmalar içersinde olacağız. Bu noktada da önemli bir çalışmayı önümüzdeki dönemde Samsun’da hayata geçirmiş olacağız. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız özellikle arıcıların daha iyi şartlarda çalışabilmesi için bal ormanları geliştirme adına çalışmalar yürütüyor. Samsun’da da bal ormanı adına bir çalışmamız var” şeklinde konuştu.

Bal üreticilerine tavsiyelerde bulunan Vali Aksoy şöyle devam etti: “ ‘Ürettiğimiz balı satıyoruz’ diyerek kendi kendimize yetinmeyeceğiz. İhracatı kendimize hedef koyacağız. İhraç edilebilir bir üründe aranan özellikler nelerse biz bu ürünün o şekilde gerçekleşmesini sağlamak durumundayız. Samsun’daki arıcılarımızdan hedeflerinin iç piyasa değil, dış piyasa olarak öngörmelerini ve buna göre üretim yapıp kendilerini geliştirmelerini istiyoruz. Özellikle organik bal üretimi de çok önemli. Önümüzdeki dönemlerde buna yönelik ilgi ve talep ortaya çıkacaktır. Çalışmalarımızı bu anlamda da yoğunlaştırmamız büyük önem taşıyor. Samsun’da ürettiğimiz balı bir marka haline getirmeliyiz. Bu markayı sadece Türkiye’de değil, dünyada da satar bir noktaya gelmek durumundayız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz